În căutarea fluturilor pierduți

4 December 2018

Și cum ziceam, când plec, mă întorc mereu! Aseară mă gândeam că nu o să mă mai gândesc, că îmi văd de fluturii mei și mă duc la un film. Și după, vin acasă, beau un pahar cu vin și mă așez liniștită în pat.

Pe dracu’! Ajung acasă și curgea apa de la chiuveta din baie. Plin de apă! Apucă-te, curăță, usucă, fă pe dracu’-n patru, cheamă un nene priceput, plătește o grămadă de bani, povestește cu omu’, că na’, nu poți să îl lași singur și nebăgat în seamă. În fine, reparată chiuveta, curățenia gata, plătit omul, ce să mai fac la ora aia?! Și mă apucă iar gândurile și fluturii. Garantat, seara nu e cel mai bun moment al meu!

femeie cu fluturi

Îmi amintesc de noaptea când fluturii puteau să fie liberi. Era primăvară. El era… „fluturii”. El… era acolo, lângă mine. Mi-a spus să îmi scot pantofii ca să nu mă mai doară picioarele. Păi crezi că picioarele mele diafane umblă goale pe asfalt?! Neah! De proastă! Ca să simt ce fac! Și am simțit, dar, ca proasta, am deschis ochii! Și fluturii au zburat! Și nu mai vor să se întoarcă! Așa de bine se simțea respirația ta pe fața mea și vocea care îmi dă fiori de fiecare dată când o aud, mâinile care mă țineau strâns de parcă aș fi fugit undeva. Atunci credeam că nu o să fug niciodată, dar a fost de ajuns o secundă și mi-a fugit gândul… și totuși, dar am simțit! Parcă n-aș fi simțit niciodată până atunci!

De mi-ai vedea ochii de fiecare dată când mă uit la tine, poate ai afla că tu ești acum primăvara și cu tine vin fluturii mei înapoi! Credeam că vii! Dar fluturii simt primăvara lor… și acum e iarnă. O iarnă în care fluturii nu pot zbura! Simt mâinile tale pe fața mea în fiecare secundă, de fiecare dată când închid ochii. O să aștept din nou primăvara, poate se întorc fluturii!

Later edit: Eh, nu se mai întorc! De fapt, nu veniseră niciodată! Mi-a șoptit o păsărică mică și albastră, care se pregătea și ea să plece în alte locuri, ca fluturii mei.

Guest post by C. Bridge

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

“Ești frumoasă, deci ești proastă”

Câți ani de frumusețe mi-au mai rămas?

Tremuri toată, deși ai încălzire în pardoseală? Fă verificări la izolație casă!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro