În doar 10 ani, cantitatea de plastic din Ocean se va tripla

21 March 2018

Titlul este tocmai concluzia unui raport bine documentat despre pericolul care ne paște pe toți, dacă nu se vor lua măsuri radicale pentru stoparea poluării. De neînțeles cum se investesc sume uriașe pentru cercetarea spațiului cosmic, adică se caută soluția în afara planetei, și se lasă această imensitate albastră, sursă de venituri spectaculoase, nu doar de viață, pradă unui dezastru provocat de… om. Omul generic, indiferent de naționalitatea lui.

plastic

În curând, spun experții, 9 miliarde de oameni vor căuta mai multă hrană în oceane. Nu va fi ca și cum vom scormoni într-o groapă de gunoi? E nevoie urgent de politici coerente și ferme, de multă educație pentru a împiedica această predicție să devină realitate. Chiar dacă nu trăim pe malurile lui, în oceanul planetar ajung și gunoaiele noastre… nu e ciudat că ne otrăvim poate singura sursă de viață și sănătate?

sursa: bbc.comCitiţi şi

Gina și Geta

Dependenți de plastic? #plasticisnotfantastic (IV)

Alertă: particule de plastic în apa îmbuteliată!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
479 views
Tag-uri: , ,

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro