Începe Festivalul PELÍCULA – Latin American Experience

7 September 2018

A treia ediție a festivalului Película – Latin American Experience este gata să înceapă. În perioada 12 – 16 septembrie 2018, publicul va avea ocazia să participe la proiecții de film, demonstrații de dans, experiențe culinare și expoziții de pictură sau să cunoască povești cu și despre America Latină.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA și este susținut onorific de ambasadele celor opt țări din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Uruguay și Venezuela. Lor li se alătură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

11eebfb8-61b0-483f-bc93-058fb0dc0c31

Invitatul de onoare al acestei ediții este Ambasada Peru. Organizatorii își doresc să promoveze cultura țării, prin intermediul filmelor, al expoziției de pictură pregătite, al gastronomiei sau al muzicii.

Filmul EL ABUELO, regizat de Gustavo Saavedra va deschide festivalul din acest an, pe 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco. Bunicul (Crisostomo) urmează să împlinească 80 de ani și fiul său, împreună cu cei doi nepoți, îl duc să-și vadă satul natal, Huamachuco, pe care nu l-a mai văzut de 70 de ani.

b13f40fe-500b-4209-bc4f-3b81471f519f

Deși distanțele sunt mari, organizatorii au și câțiva invitați speciali din Peru. Enrica Perez este regizor și scenarist. Primul ei lungmetraj, Climas, a fost difuzat la prima ediție Película, iar anul acesta urmează să vedem scurtmetrajul TAXISTA (joi, 13 septembrie, ora 19.30, la POINT), urmat de un Atelier de Pisco Sour oferit de Ambasada Peru în România. Enrica este unul dintre membri juriului internațional care va selecta Cel mai bun film din Competiția festivalului (COMPI). În prezent ea lucrează la cel de-al doilea lungmetraj.

55fcd647-a966-4bb1-b74d-5da54e309d56

Enrica Pérez

De asemenea, realizatorul documentarului SIGO SIENGO, Javier Corcuera, se va alătura manifestațiilor latino-americane de la București, în data de 15 septembrie 2018. SIGO SIENDO este un film despre personaje care definesc o țară. Deși filmul vorbește despre muzică și muzicanți, nu este un film muzical, ci mai degrabă o reflecție asupra unor povești personale aparent disparate, dar care se caută permanent una pe alta într-o țară prinsă ea însăși în lupta de a-și defini identitatea: Peru.

Documentarul LOS OJOS DEL CAMINO spune povestea unui șaman care vrea să afle ce boală domnește peste omenire, iar acțiunea se petrece în amețitorul ținut al Munților Anzi. Proiecția va avea loc la Institutul Cervantes, pe 13 septembrie.

ea00db1b-88c7-4d93-8284-f81df112fffd

RODENCIA Y EL DIENTE DE LA PRINCESA, unul dintre filmele pentru copii din secțiunea NINIPELI va fi proiectat pe 15 septembrie: Ca să-și salveze regatul de rozătoarele care le-au pus gând rău, doi șoricei pleacă pe meleaguri interzise în căutarea cristalului magic despre care legenda spune că va putea readuce liniștea în ținutul de acasă. Tot în categoria NINIPELI am pregătit atelierul În zbor prin Peru! pentru copii între 7-10 ani, ce va avea loc la Mercato Comunale, sâmbătă, 15 septembrie, ora 10.00.

Ricardo Terrones, artist din regiunea Chepén din Peru și cercetător al perioadei contemporane în care se îmbină elemente din arta vechii civilizații, va avea o expoziție de pictură cu intrare liberă în cadrul festivalului (14-16 septembrie 2018). Vernisajul va avea loc în data de 14 septembrie, ora 17.00, la Gallery).

Toate biletele sunt puse în vânzare aici.

Mai multe detalii aici.Citiţi şi

SUPERNOVA – Cum putem să trăim, să iubim și să râdem în continuare, chiar dacă știm că sfârșitul este atât de aproape

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro