Infernul

5 May 2023

Răul abia urmează pentru România: școala românească” a săpat deja groapa. Vin milioane de analfabeți din urmă. Prostia naturală va învinge inteligența artificială pe tărâmul istoric al vlahilor. Mergem îndărăt înspre comuna primitivă, cu mileniul III n-avem în comun decât live-ul pe TikTok.

Proștii, ticăloșii, hoții care au condus România au creat o lume după asemănarea lor: imună la rațiune, plină de cel mai odios tupeu. E știut cine va locui, nu peste mult, pe acest pământ, în grădină la Maica Domnului: o turmă de ignoranți fuduli, o adunătură de bătuți în cap și fără niciun orizont dincolo de vârful nasului ținut pe sus.

Sandro Botticelli – Inferno Canto XVIII, 1480 (desen pentru Divina Comedia scrisă de Dante Alighieri între 1307 și 1321)

Școala românească a ratat. “Profesorul” care conduce, cel puțin teoretic, țara e în fiecare săptămână în “viața altfel”. Voiajează. E globe-trotter de lux, pe cârca românului suficient de naiv încât să mai treacă pe la taxe & impozite.

Și ce ați fi vrut să facă “profesorul”? Să se ocupe de “România educată”? Educată să ce? Să facă sluj, târâș pe coate și să accepte să o călărească alde Ciucă și Ciolacu? Ciucă și Ciolacu, dacă îi iei la scuturat, n-au citit împreună nici tot Abecedarul. Nici dacă își unesc forțele nu pot trece de litera ăăăăăăă.

Fără valori, fără morală, fără niciun simț al datoriei, gata să creadă în toate tâmpeniile, în toate conspirațiile, cu vid în loc de creier, cu oameni lăsați pârloagă, România nu are alt viitor decât să fie raiul borfașilor, proxeneților, imbecililor, “bombardierilor”. Curve și prietenii lor, cum s-ar spune.

Dacă ești educat, vei trăi în infern. Dacă ești cinstit, vei trăi în infern. Dacă ești competent, vei trăi în infern. Dacă ai trecut cu lectura de Albă ca Zăpada, vei trăi în infern. Dacă nu accepți să intri la laudatio-n cerc, vei trăi în infern. Dacă nu bugetărești, vei trăi în infern. Dacă îți place să muncești, vei trăi în infern. Dacă respecți regulile, plecând de la banalele reguli de circulație, vei trăi în infern. Dacă nu agreezi criteriile estetice ale papagalilor, vei trăi în infern.

România mâine – pe jumătate deja azi. Infernul care va veni, infernul care a fost construit în ultimele decenii dărâmând orice baricadă a decenței, a bunului-simț, a rezonabilului, evacuând gândirea din spațiul public, înlocuind-o cu saltimbanci de cea mai joasă speță, mă-nțelegi, țac-pac.

O să fie atât de frumos încât adevăr le spun celor care nu mai au multe zile pe acest pământ: ferice de voi.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Eu cu cine votez?

Cum am ajuns noi aici?

Fundătura Popescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro