Învăţaţi-vă fetele să fie curajoase, nu perfecte!

13 March 2016

„Ne creştem fetele învăţându-le să fie perfecte şi băieţii, învăţându-i să fie curajoşi, dar fiecare tânără ar trebui să se simtă bine cu propria-i imperfecţiune. În general, fetele sunt educate să evite riscurile şi eşecul. Sunt învăţate să zâmbească drăguţ şi să rămână în zona de confort. În schimb, băieţii sunt educaţi să fie duri, să aspire cât mai sus, să-şi asume riscuri. Iar pentru asta sunt recompensaţi de fiecare dată.

Societatea suferă de un deficit de curaj şi asta pentru că nu ne educăm fetele în acest spirit. De aceea, femeile sunt slab reprezentate peste tot – în consilii de conducere, în guvern etc.”, afirmă Reshma Saujani. Ea este fondatoarea ONG-ului „Girls Who Code”, o organizaţie care îşi propune să ajute tinerele să se iniţieze în tainele tehnologiei, şi în acelaşi timp, să înveţe să-şi asume riscuri, aceste două elemente fiind necesare progresului. „Pentru a inova cu adevărat, nu putem lăsa în urmă jumătate din populaţie” mai spune Saujani. Prin organizaţia sa şi-a propus ca un milion de femei să ajungă să lucreze în domenii legate de ştiinţele computerului în anul 2020.

ted2

Puteţi urmări aici discursul lui Reshma Saujani în cadrul conferinţelor TED.Citiţi şi

Nu poți iubi, dacă nu ești liber

Marea Gherțoială

Viitorul este „genderless”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,806 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro