Iubirea ca un avorton

25 November 2017

Iau cartea pe care mi-ai dăruit-o ultima oară, sting lumina și mă îndrept spre pat… Izbucnesc într-un râs isteric și-i înjur pe ăștia de la radio că dau o porcărie de piesă de teatru antic…

Asta ai reușit să faci din mine: o rătăcită, o femeie aproape de nerecunoscut pentru ea însăși. Știu că n-a trecut greul, că-mi poți rezerva surprize urâte. La fel de bine știu însă că nu mă mai întorc. Oricâtă compasiune aș simți pentru tine, pentru că ți-am distrus tihna câștigată cu greu în ani de singurătate. Nu vreau să mai știu altceva despre tine, îmi ajung intuițiile, îmi ajung durerile concrete pe care le-am întors pe toate părțile.

femeie suferinta balon

Mă vindec. E puțin spus dureros. Îmi amintesc brusc de povestea unui medic care a fost nevoit să se opereze singur, undeva în Africa, în timpul războiului. Asta înseamnă în unele cazuri salvarea. Să te operezi singur/singură, să cauți în măruntaiele tale, în adâncul tău, încercând să ignori durerea, ceea ce-ți cauzează o durere și mai mare: răul, iubirea ca un avorton, ceva ce-n ființa ta ar fi trebuit să rodească, dar acum amenință să te transforme și pe tine în cadavru…

Vine apoi sentimentul acela contradictoriu: nu te simți în stare să renunți, te agăți de speranța speranței că mai poate fi resuscitat și-n același timp te urăști când respiri ușurată că a ieșit din tine.

Te-ai operat însă fără anestezie.  Ai  rămas lucidă. Asta înseamnă că n-o să uiți nimic. Niciodată. Nici dac-o să faci Alzheimer.

 Guest post by Niko

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Love bombing sau dragostea în stilul Lăpușneanu

Iubirea moare uneori și în Paris

Toantă să fii să nu spui da. Așa exemplar, cum să ratezi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro