Iubirea ca un cub rubik

15 March 2017

SmarandaBedrosian 2La-nceput, când m-am născut, eram un amalgam de culori și fațete. Roșu de iubire, verde de speranță, albastru de senin, galben de soare, portocaliu de pasiune, alb de înțelepciune. Ca un cub Rubik.

Am crescut și-am început să merg prin lume așa, amestecată, atingându-mă din când în când cu amalgamul de culoare al altcuiva. Și poate roșul de iubire ni se potrivea undeva, într-un colț, dar dacă toate celelalte culori rămâneau disonante, plecam mai departe, căutându-mi perechea.

Rareori s-a-ntâmplat chiar ca o fațetă întreagă a cubului să-mi fie identică cu a altcuiva, amândoi pasionali în portocaliul nostru sau plini de speranța verde a viitorului. Uneori am întâlnit oameni care-mi albeau sufletul cu înțelepciune sau alții care-mi dăruiau din veselia soarelui lor cel galben. Dar când timpul trecea, celelalte culori ni se-amestecau iar și ne răneau ochii, nepotrivindu-se. Așa că ne despărțeam și căutam mai departe.

cuplu fericit

O dată (sau poate de două ori), toate fațetele s-au aliniat cuminți și, fericită, am crezut c-avem amândoi și iubire, și pasiune, și-nțelepciune, și soare în noi. Dar undeva, într-un colț al cubului imperfect, rămânea un mic pătrat de nepotrivire. Vai, ani de zile nu l-am observat, deși îl simțeam mereu ca pe-un gol, ca pe-un vid care-mi consuma iubirea. Până la urmă, peticul rebel de culoare s-a infiltrat între noi și ne-a transformat din nou într-un amalgam de nuanțe incompatibile. Așa că am plecat pe drumul meu, mai departe, căutând.

Până-ntr-o zi (o seară, de fapt, ca să fiu mai exactă), când am simțit, nu, am mirosit, nu, am pipăit, ba nu, am auzit culorile potrivindu-ni-se una câte una, pătrat după pătrat, culoare după culoare, latură după latură.

Nu se poate, mi-ai zis, așa ceva nu e posibil, doar știi că suntem amândoi imperfecți!

Ai dreptate, ți-am răspuns, dar iubirea noastră-i perfectă. Ca un cub.

Pe Smaranda o găsiți întreagă aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Love bombing sau dragostea în stilul Lăpușneanu

Iubirea moare uneori și în Paris

Toantă să fii să nu spui da. Așa exemplar, cum să ratezi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro