La 40+ mai crezi în miracole?

3 April 2016

De curând, a pătruns pe piața românească una din cremele-cult ale lumii – La Mer – și una dintre prietenele mele mi-a făcut cadou un borcănel. Sigur că, fiind o femeie interesată și informată, de curând parte din categoria 40+, auzisem de povestea ei, așa că, nici entuziastă, nici sceptică,  am început să testez binefacerea. Mi-amintesc prima impresie: am desfăcut capacul, mirosul era suav și răcoros, dar textura mi s-a părut foarte densă. Am luat puțină cremă între degete; părea o pastă groasă, dar pe măsură ce se încăzea, devenea suplă, tot mai transparentă și mai plăcută. Conform indicațiilor primite, am aplicat-o pe pomeți, bărbie și frunte, prin tapotare. Nu a fost nevoie de o cantitate mare și de un masaj viguros ca să intre în piele. Senzația a fost minunată, de destindere și confort.

creme-de-la-mer

În primele zile de folosință, era o vreme rece, neprietenoasă, cu vânt neplăcut. Cu toată poluarea și tot stresul, mi-am simțit pielea bine hrănită. Hidratarea s-a menținut, pe tot parcursul zilei, ceea ce m-a încîntat. Mai folosisem produse hidratante, bine cotate și promovate, a căror magie se epuiza după 2-4 ore, iar fața (re)devenea o hartă a oboselii. Am folosit La Mer și în zilele acestea în care a reizbucnit căldura. La fel de bine mă simt: o stare de confort, pe parcursul întregii zile, fără surplus de grăsime ori luciu neplăcut al feței. Eu am un ten mixt, destul de sensibil: zonele uscate (frunte, în jurul ochilor și gurii) se aridizează ușor, iar în restul zonelor (obraji, nas, bărbie), porii se dilată. E, cred, prima cremă care chiar reușește să-mi optimizeze pielea, indiferent de condițiile exterioare – o face tonică, netedă și uniformă.

creme-de-la-mer-anti-aging-moisturizer-cream-2

Deși probabil aș fi avut rețineri să o port la 20 sau 30 de ani, din cauza texturii ei dense, această cremă este un produs admirabil în această etapă a vieții mele. Șterge marcajele neplăcute ale schimbărilor climatice tot mai imprevizibile și ajută refacerea rapidă după perioade de uzură. Această cremă remediază și hrănește, iar autenticitatea ei se probează prin durata efectelor. Există și varianta fluidă, dar eu o prefer pe aceasta. O găsesc categoric eficace.

Am devenit una dintre cele care susțin investiția (prețul nu este tocmai mic, e adevărat – echivalentul a 300 de dolari -, dar pentru că e eficientă în cantități mici, un borcănel poate ajunge până la 18 luni chiar, ceea ce pune costul într-o altă prespectivă…), cu atât mai mult cu cât am mai observat ceva: crema La Mer poate fi folosită și ca un produs pentru conturul ochilor. Nu atacă, nu irită și este atât de bogată în nutrienți, încât nu este nevoie de un alt produs dedicat acestei zone. Dar ele există – The Eye Concentrate sau The Eye Balm Intense – și cred că își fac treaba la fel de bine.

la mer

Puțină cremă La Mer într-o cutiuță pentru mostre, alături de ruj, mascara și o mini periuță de dinți – asta se găsește în poșeta mea, de-o vreme, și-mi dă senzația că aș putea face față cascadoriilor din oricare mare circ urban, la orice oră. E reconfortant că mai pot crede în miracolele din borcănele…

***

Despre formulă 

Cercetarea acestor produse a început acum mai bine de o jumătatea de secol și a pornit de la ideea refacerii pielii după arsuri severe. S-a ajuns la o combinație de extrase de origine marină care, azi, justifică celebritatea cremei hidratante La Mer.

Miracle Broth™, un amestec puternic de ingrediente marine, este esenţa care se regăseşte în orice produs La Mer. Ca structură, acest mix este foarte bogat, conţinând ingrediente foarte nutritive cum ar fi ierburile de mare, care împreună cu alte ingrediente se transformă timp de trei-patru luni, în timpul procesului de bio-fermentaţie, într-o sursă de energie care acţionează ca un catalizator puternic pentru regenerarea pielii.

Ierburile de mare, care sunt structura de bază a Miracle Broth™, sunt recoltate şi transportate pe gheaţă până la laboratoarele Dr. Max Huber Laboratories, pentru a menţine integritatea si activitatea plantelor. Pentru extractul antioxidant de ceai de lime, lămâile sunt curăţate manual. Fiecare borcan de Crème de la Mer este încărcat tot manual la exact opt ore după producerea cremei, la temperatura camerei controlată constant. Această metodă conservă ingredientele cremei în formula sa hidratantă emulsificatoare.

Nu conține parabeni.

Cremele La Mer se găsesc deocamdată doar în Sephora din Băneasa Shopping City. Citiţi şi

În fiecare zi folosesc o cremă, un ruj și un parfum

5 greșeli care te îmbătrânesc

Votăm pentru picioarele frumoase

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Emanuela / 4 April 2016 12:12

  Frumusetea chiar vine din interior! Scorpiile snoabe, cu cardurile fraierilor in posetute, tot la botox ajung si am vazut ce frumoase se fac…

  0
  0
  Reply
 2. Monica / 4 April 2016 6:45

  Ba se gaseste si pe Aoro

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro