La ce vârstă te-ai întoarce, dacă ai putea? #zettafacespring

29 January 2018

Câte dintre noi n-am zis măcar o dată cu năduf “de m-aș mai face la loc tânără, atunci să vezi!” Sigur că există reparator, dar ipocrit, o zicală cum că fiecare vârstă are frumuseţea ei. O fi, nu zic, și uneori chiar am și argumente :), dar pe la 40 de ani te încearcă așa un dor de mai tânăra care-ai fost de îți sfâșie sufletul. Nu mult mai tânăra. Că nu vrem să fim iar adolescenta nedefinită ori juna fără sare şi piper de 20 şi ceva de ani. Și nici deceniul următor, cu pendulările între strepezitoare dorințe crude și contradictorii, cu eșecuri greu de digerat ori succese supraevaluate.  Nu. Majoritatea femeilor trecute de 40 îşi doresc să revină cam pe la 35 de ani și să zăbovească acolo, fără vârstă… Pentru că aceia sunt anii care le amintesc de aproape pârgul feminităţii, de o deșteptare a simțurilor și o deschidere a ochilor și a minții pe care nu le-a mai trăit până atunci.

Cameron-Diaz 45

Cameron Diaz, 45

Iată câteva bune motive adunate de la ele.

Pentru că atunci când clepsidra le arată că s-au scurs 40 de ani ori mai bine ca și când n-ar fi fost și au descoperit frumuseţea vieţii, au constatat că a lor tocmai se fanează.

Pentru că atunci când au, în sfârşit, răgazul pentru ele, nu mai pot decât ascunde neîndemânatic sub straturi de fard semnele trecerii timpului.

Pentru că tânjesc după pierdute ocazii pe care nu le mai pot trăi din cauza anilor prea mulţi.

Pentru că ar mai vrea să mai audă cât sunt şi nu cât au fost de frumoase.

Pentru că ar vrea ca bărbaţii să le mai curteze şi nu să le ceară sfaturi, pentru că ar vrea să li se mai ofere flori şi nu locul în autobuze, pentru că ar dori să mai conteze esenţial în viaţa unui bărbat şi nu pentru serviciile casnice ori asistenţă în caz de boală.

Pentru că, uneori, pe când află şi cine sunt, şi ce vor cu adevărat, oglinda și societatea se grăbesc să le pondereze elanurile.

Charlize Theron 45

Charlize Theron, 43

După cum vedeți, nostalgii de tot felul, dar remarcați că nu suntem lacome și nerealiste? Vrem doar câțiva ani în minus, nu zeci de ani. Vrem doar să amânăm îmbătrânirea, nu s-o refuzăm, știm că e un privilegiu. Dar ceea ce altădată era doar un vis, că dorința e veche – tinerețe fără bătrânețe… – azi e posibil și putem reîntineri fără să încheiem vreun pact cu diavolul.

Citiți și Cum poate ajunge frumusețea unei femei o legendă.

Acum suntem libere să prelungim o prea repede trecută tinereţe, să punem din nou în acord fin sufletul cu exteriorul, să refuzăm stigmatul bătrâneţii mult prea repede agățat de vârsta biologică. Dar oricare ar fi motivul pentru care ne dorim în secret să dăm timpul înapoi există o realitate pe care n-o putem ignora: timpul nu poate fi dat înapoi! Noi trebuie să facem pasul înapoi şi să-l lăsăm, politicoase, să ne-o ia înainte. Ați înțeles? Așadar, pentru că asta se poate, titlul corect ar fi  “La ce vârstă ai vrea să rămâi cât mai mult timp posibil?”. Iar dacă e să ne luăm după cum arată cele două actrițe, nici la 45 n-ar fi rău să rămânem, arătând ca la 35… 🙂

BREAKING NEWS

Banner Catchy_20%discount

***

În perioada 1-31 martie 2018

doar pentru cititoarele catchy 

20% discount

la toate procedurile non-invazive!

Pentru programare, sunați la 031-005.11.41

#zettafacespring

***

Mihaela Dăncăescu

Cum am stabilit mai sus, nu e nimic de condamnat în a vrea să întârzii la un anume prag de vârstă cât de mult se poate. Să te simți din nou confortabil în propriul înveliș, mai întins după o intervenţie minoră (injectările), dar spectaculoasă, sau chiar și mai puțin ca întindere, după o intervenție mai laborioasă (lifting, reducții mamare, abdominoplastii și alte remodelări corporale chirurgicale).

Azi, despre injecții…

Și cum despre injectabilele pentru frumusețe există varii mituri, în ambele sensuri (sunt ridicate în slăvi ori sunt date de pământ), iar asta se întâmplă în general din prea puțină informare din surse autorizate și cu bună reputație, ne-am adresat Clinicii ZETTA. Mai precis, medicului specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă Mihaela Dăncăescu, căreia i-am oferit un buchet de întrebări culese de la voi, cititoarele Catchy.

Ce înseamnă prea devreme și prea târziu pentru a începe injectările cu botox sau/și acid hialuronic?

Frumusețea unei femei este asociată în primul rând cu tinerețea. Poate nu e cea mai corectă abordare, dar așa este percepută și așa continuăm să credem văzând efectele timpului, dar și exigențele crescute ale prezentului legate de imagine.

Și atunci, pentru femeile care vor să-și păstreze trăsăturile, mimica și expresivitatea în acord cu trăirile și energiile interioare, varianta ajustării micilor urme lăsate de timp fie prin umplerea ridurilor cu acid hialuronic, fie prin injectarea de botox pentru relaxarea musculaturii având ca efect netezirea pielii, poate deveni oricând o opțiune. Mai devreme, pentru cele care vor mai mult decât datul natural, mai târziu, pentru cele nemulțumite de primele semne că pielea își pierde din elasticitate, netezime, ținută. Or, aceste semne apar diferit în funcție de zestrea genetică, de agresorii externi și interni ai pielii și de rigurozitatea unei îngrijiri adecvate. Prea târziu, teoretic, nu există. Dar cele mai bune rezultate se obțin când se începe din timp, cu câteva puncte și un volum foarte mic de substanță injectată. Atunci efectul este de conservare discretă în locul schimbării șocante “priviți, mi-am făcut o intervenție, se vede?”. Mai ales când vrem să păcălim un asemenea adversar cum e timpul, trebuie inteligență, așteptări realiste și justă măsură.

Cum vă descurcați cu cererile extravagante?

Noi ne ghidăm după proporțiile bine cunoscute și învățate. Firește că ținem seama de cerințele pacientelor, dar nu încurajăm excesele. Scopul final este să obținem o schimbare armonioasă, care să redea încrederea în sine și confortul psihic. Doar lipsa controlului și a profesionalismului lasă loc experimentelor regretabile.

Odată intrată în horă, trebuie să joci până la capăt? Care e capătul?

Este adevărat, odată intrată în horă ar trebui să și poți juca, e o decizie cu bătaie lungă. Dar nu pentru că așa îți cere procedura, să fim înțelese. Ci doar pentru că odată ce ai văzut efectul, sigur vei dori să repeți experiența pentru menținerea lui. Dar totul rămâne la alegerea pacientei: se poate opri oricând sau poate urma planul de întreținere cât de mult timp dorește și își poate permite. Capătul ar putea fi și opțiunea chirurgicală, dacă vrei mai mult de la 50+ (liftingul chirurgical, pe segmente – pleoape, față, gât – sau total).

Injector dermatolog sau chirurg?

Chirurgii ar trebui să fie prima opțiune, deoarece tot ei fac reconstrucțiile acolo unde este cazul. Dar sigur sunt și dermatologi cu îndemânare și cu multă muncă practică în spate.

Există calități diferite de produse, cum alegem?

Sigur există calități diferite și multe produse. Noi am optat pentru Juvederm, produse omologate și care fac parte din loturi ușor de identificat. Fiecărei paciente i se înmânează seria lotului. Dacă apar probleme, ele sunt raportate și se fac studii de caz. Pentru produsele pe care le folosim, după o lungă prezență pe piață, nu s-au raportat reacții adverse. Există cercetări serioase în spatele lor, de exemplu a fost creată o moleculă de colagen foarte apropiată de cea fabricată de organismul uman. Astfel nu numai că obținem un rezultat natural dacă optăm pentru cantități similare cu propria producție, dar nici nu mai este activat mecansimul de respingere a unui corp perceput ca fiind străin.

Doare?

Depinde de pragul de durere al fiecărei paciente – unele o pot face “pe viu”, fără lacrimi. Dar există anestezice care fac intervenția absolut suportabilă.

Valabilitate?

Între 6 luni și 12 luni. Ține de vârsta pacientei, de structura pielii, de îngrijirea ei, de obiceiuri (fumătoare, nefumătoare, câtă apă bea, dacă se protejează de soare, de noxe, dacă mănâncă sănătos).

Mulțumim!Citiţi şi

O recomandare de serial

Cine suntem cu adevărat şi ce căutăm mai exact în viaţa noastră

Avertisment

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro