Luna Nouă în Berbec: O putem lua mereu de la capăt, însă nu de la același capăt

15 April 2018

cristina lotruÎnceputul anului astrologic debutează cu o Lună Nouă în Berbec pe 16 aprilie.

Cine nu este familiarizat cu energia Berbecului, l-ar putea invidia pentru ambiția și neobosita cutezanță cu care inițiază (fiind primul semn al zodiacului) sfârșiturile și crizele existențiale, doar ca să aibă pretextul unui nou început.

La fel ca și alte zodii, recunoscute pentru intensitatea și vitalitatea lor, date de neobositul Marte (planeta masculinității și a războiului), Berbecul poate fi greu de „digerat” de către sine și de către ceilalți. Asta deoarece, fără o bună cunoaștere și dezvoltare personală, energia sa poate deveni distrugătoare și autodistrugătoare în intensitatea ei.
Ce ar însemna pentru un Berbec (și pentru energia lunii Berbecului, cea în care ne aflăm până pe 20 aprilie) să-și recunoască scopul nobil?

Respectându-și nevoia de a fi lider (nu neapărat de a-i conduce pe ceilalți), ci de a iniția proiecte, mișcări, viziuni noi, Berbecul își catalizează energia marțiană greoaie într-o curgere lină a vieții, în care ceilalți sunt mulțumiți că au învățat ceva nou, iar Berbecul este fericit că și-a găsit misiunea în viață.

luna noua in berbec

Psihologic vorbind, primul semn al zodiacului (Berbecul) ne învață subtil că întărirea personalității și a Ego-ului nostru este parte necesară din procesul nostru de creștere și maturizare. Cu toții ne dorim să îngropăm trecutul și să transcendem către spații diafane, dar trebuie să avem ce transcende mai întâi: Cine sunt eu cu adevărat? Ce îmi doresc de la viață? Ce daruri unice am? Care este calea mea? De fiecare dată când încercăm să scurtăm drumul evoluției noastre, pozând în victime, salvatori sau călăi, psihicul nostru ne trage de mânecă că nu ne-am făcut toate lecțiile și ne atenționează prin vreo boală, depresie sau crize existențiale.

Cu atâta dorință pentru inițiere și începuturi, Luna Nouă în Berbec nu poate să însemne decât nevoia individuală și susținerea cosmică pentru a demara proiecte lăsate în paragină, schimbări de paradigmă în viața noastră, turnuri de situații aparent neașteptate, încheieri de parteneriate la care nici nu ne-am gândit. Cu deosebirea că energia masculină a Berbecului este temperată de energia Lunii Noi, care vine cu o lecție destul de importantă: O putem lua mereu de la capăt, însă nu de la același capăt.

Cu alte cuvinte, putem fi ambițioși și dornici de izbândă, însă este necesară și o reevaluare a necesității de acționa, de a fi impulsiv, nerăbdător sau chiar dramatic. Luna Nouă accesează emisfera dreaptă a creierului, adică trăsături ale feminității: creativitate, empatie, emoții, conexiune, spiritualitate. Vine să mai stingă așadar din energia Berbecului, spre a o direcționa către ceea ce ne este cu adevărat folositor și care ne readuce pe calea echilibrului și a evoluției personale. A persevera în aceleași obiceiuri vechi și stări negative nu pare a fi dovadă de înțelepciune, ci mai mult reiterarea și validarea unui Ego foarte îndârjit, așa cum este cel al Berbecului.

Firește asta nu înseamnă că suntem invitați să fim drama queen (protagonistul dramatic) pe scena vieții și să luăm decizii radicale doar pentru că pare că putem muta munții din loc. Deși nu conștientizăm de obicei, schimbările și deciziile noastre sunt doar suma acțiunilor noastre zilnice și a nivelului nostru de autocunoaștere. Asta implică o responsabilizare și o asumare a întregului nostru parcurs al anului. Invitația Lunii Noi în Berbec este să o lăsăm mai ușor cu scuzele, pretextele și amânarea a ceea ce ne-am dorit dintotdeauna sau nu am avut curajul să manifestăm.

Tot în data de 16 aprilie Mercur (planeta comunicării, a relațiilor, a contractelor) își încheie perioada de retrogradare și intră în mers direct. Următoarea perioadă este dublată de impulsul la acțiune a Berbecului (foc=acțiune, yang – masculin=acțiune). Suntem sprijiniți astrologic și ciclic cu mai multă energie, de o oarecare regenerare după iarna de hibernare și de nevoia unui început și a unei noi direcții, misiuni foarte personale pentru semnul Berbecului.

Pe Cristina o găsiți întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Love bombing sau dragostea în stilul Lăpușneanu

Salutări de la sfârșitul lumii

2020

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro