Lună Plină în Vărsător – efectele asupra fiecărei zodii

14 August 2019

Secretul din spatele îndeplinirii dorințelor nu este doar să știm să le formulăm și să le aruncăm în văzduh. În timp ce mâna noastră le așterne pe hârtie, mintea ne poate sabota: ”Nu merit!”, ”Nu sunt suficient de bun(ă)!”, ”Nu acum!”, ”Nu este pentru mine!”.

De aceea, secretul din spatele îndeplinirii dorințelor este să fiu onestă cu ceea ce îmi doresc, dar și cu munca pe care o am de făcut până a ajunge acolo unde îmi doresc. Cam despre acest adevăr și echilibru între a da și a primi este această Lună Plină în Vărsător.

Pe 15 august, avem o Lună Plină în semnul Vărsătorului: rebelul, libertinul, excentricul, dar solidarul Vărsător. O Lună Plină, care se opune semnului solar al Leului: ambițios, celebru, numărul 1. 

Dar faptul că Luna (arhetip al inconștientului, emoțiilor și nevăzutelor) se află în semnul Vărsătorului înseamnă că nu ni se livrează pe tavă darurile acestui semn de aer, ci că avem de făcut următoarele teme personale:

⦁ Individualitate și autenticitate interioară

⦁ Intelect și folosirea conștientă a mentalului

⦁ Perspectivă/viziunea de Observator

⦁ Apartenență și comunitate, o nouă conștiință colectivă

⦁ Persistență și curaj

Darul Vărsătorului, guvernat de planeta Uranus ( The Awakener = cel care trezește) este abilitatea de a se detașa, pentru a obține o perspectivă mai amplă asupra lucrurilor: funcția de Observator. Această detașare poate fi prost înțeleasă de ceilalți ca neimplicare, însă este absolut necesară pentru a obține o vedere clară și amplă asupra lucrurilor. 

Este ca și cum odată cu evoluția și dezvoltarea personală ai acces, cu un lift, de la parterul casei la etajele superioare: vederea de ansamblu este alta, obligațiile, dar și satisfacțiile sunt mai mari.

Luna Plină în Vărsător pentru cele 12 zodii

Berbec: Dincolo de dorința personală de a-i conduce pe alții sau de a-ți manifesta calitățile de lider, există și nevoia comunității, a grupului. Atunci când înveți să-i asculți pe ceilalți și să ai răbdare cu ei, ei te vor urma singuri.

Taur: În sfârșit, Universul te ia la întrebări vis-a-vis de cariera ta și alegerile profesionale. Este un moment potrivit să-ți iei atenția de la treburile familiale pentru a te ocupa de viitorul profesional: ce-ți place să muncești?, ești răsplătit pentru munca ta?, prin ce anume contribui?.

Gemeni: Ideile și idealurile pe care le ai despre viață pot fi zdruncinate câteodată. Chiar dacă îți place să fii la curent cu toate noutățile și să te educi,  nu ai răspunsul la toate întrebările. Lasă loc de spontaneitate și cere și sfaturi!

Rac: Relația cu banii intră sub lupă în această perioadă. Există o legătură strânsă între ceea ce crezi că meriți ca răsplată financiară și ceea ce primești. Mai multă încredere în propria persoană îți poate aduce mai multă valoare monetară.

Citiţi şi Horoscopul lunii august 2019: avem susţinere pentru schimbări

Leu: Relațiile și familia sunt foarte importante pentru tine, de aceea poți fi subiectiv sau dramatic. Cu energia Vărsătorului, adu puțină luciditate și separă relațiile sănătoase de cele toxice. Nu trebuie să fii plăcut de toată lumea!

Fecioară: Diplomația în situațiile de criză sau conflict nu este mereu o soluție. Atunci când crezi într-un anumit vis sau o idee, du-le până la capăt fără a-ți fi teamă de ceea ce o să zică ceilalți.

Balanță: Un moment de maturizare și responsabilizare pentru tine. Deși îți place te joci prin viață, asemeni unui Leu, acum este momentul să devii serios, mai ales cu deciziile pe termen lung.

Scorpion: Roata vieții se învârtește cu o viteză incredibilă pentru tine: închei socotelile cu trecutul, mai ales legături de familie toxice, blesteme transgeneraționale. Ia-ți timp să te relaxezi pentru că va urma o perioadă de evoluție personală.

Săgetător: Prea multă informație, prea multă agitație în această perioadă pentru tine. Comunitățile sunt importante pentru socializare, însă și momentele de singurătate ne încarcă cu liniște, rugăciune, relaxare.

Capricorn: Instabilitatea emoțională și financiară de multe ori sunt mână în mână. Siguranța materială poate fi o iluzie dacă nu suntem încrezători în forțele proprii. Banii îi poți pierde, însă resursele interioare rămân cu tine.

Vărsător:  O perioadă intens emțională care vine să-și atragă un semnal de alarmă: privește-te cu onestitate în oglindă, observă-ți calitățile și lucrurile pe care le poți îmbunătăți. Fii atent și la ceea ce primești de la ceilalți, nu doar la ceea ce oferi. 

Pești: A analiza ne poate ajuta să aducem schimbări în viața noastră, însă a judeca este obositor și contra-productiv. Închei niște socoteli mai vechi din trecut legate de acceptarea pe care ți-ai fi dorit-o din partea celorlalți. Analizează asta, dar nu-i judeca.

Din perspectiva feminității, perioada Lunii Pline în Vărsător este o perioadă intensă emoțional, de eliberare emoțională, schimbare de perspectivă, mai ales pentru semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător). Poate culmina cu încheierea unor afaceri, a culege roadele unor proiecte sau încheierea unui ciclu de evoluție. 

P.S. Te aștept pe 15 august la Atelierul de Feminitate ”Femei care iubesc prea mult” pentru a afla cheia echilibrului dintre a dărui și a primi! Citiţi şi

24 iulie, Lună Plină în Vărsător – nimic nu se întâmplă degeaba

Femeia care hotărăște într-o zi că nu mai vrea să trăiască cu firimituri

Eclipsa inelară de soare în Gemeni, 10 iunie 2021 – puterea cuvântului bun, puterea cuvântului rău

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro