Magul de la Kremlin – o carte vizionară despre culisele puterii ruse

10 March 2023

Magul de la Kremlin de Giuliano da Empoli, Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze 2022, o carte vizionară, cu accente profetice, despre culisele puterii ruse.

Magul de la Kremlin de Giuliano da Empoli, distins recent cu Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze, aflat în Franța în fruntea topurilor de vânzări în primele luni ale lui 2023, este cea mai nouă apariție editorială în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Bogdan Ghiu. Cartea este acum disponibilă în librăriile din București și din țară și pe site-urile distribuitorilor.

Scris în pandemie și predat la Gallimard în ianuarie 2021, Magul de la Kremlin este un roman în același timp documentar și vizionar, cu accente profetice, dorința de a sonda misterele Kremlinului și ale Rusiei, actuale și dintotdeauna, determinându-l pe autor să depășească granițele eseului pentru a apela la ficțiune și la forța imaginației, rodul acestei alchimii fiind nu numai un mare roman despre Rusia contemporană (de la declinul lui Elțîn, ascensiunea lui Putin, figurile oligarhilor, războiul din Cecenia, Jocurile Olimpice de la Soci până la criza ucraineană), ci și o extraordinară meditație despre putere, în universalitatea mecanismelor și a resorturilor ei.

Iată mesajul transmis de Giuliano da Empoli cititorilor români cu prilejul apariției romanului Magul de la Kremlin.Citiţi şi

Anihilare de Michel Houellebecq a ajuns în librării

“Serotonină” de Michel Houellebecq urcă amețitor în topurile de vânzări din lume

Ce se întâmplă în iubire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro