Mama pisicilor străzii

15 May 2020

Am cunoscut-o, mai întâi din povești, pe Maica Tereza a pisicilor străzii. Prietena mea a pomenit-o prima dată după ce și-a pierdut pisica lângă care trăise aproape 16 ani. Atunci când a putut în sfârșit să se gândească la o altă pisică ce ar fi putut umple golul lăsat de aristocrata predecesoare. Golul, mare fiind el, a fost umplut întâi cu un pisoi, venit pe filiera Maica Tereza, apoi cu o parteneră de joacă pentru primul pisoi, venit pe aceeași filieră și mai apoi, cu o a treia pisică, ajunsă de probă și rămasă de tot. Da, ați ghicit, tot de la mama pisicilor străzii. 🙂

Asistentă medicală ieșită la pensie, o femeie despre care spui de obicei că e toată un suflet, iubește fix “tomberonistele”, cele mai chinuite pisici. Pentru care parcă i s-au ascuțit toate simțurile. Simte mereu pericolul în care se află, le urmărește pe cele gestante, le caută puii noaptea prin cele mai înfricoșătoare cotloane, le aude și cel mai pierit scâncet. Și cam toate sunt urgente veterinare.

Cu răbdare, dar mai ales cu dragoste, îi însănătoșește, îi întremează, îi face prezentabili și apoi începe munca pentru găsirea unui stăpân iubitor. Le face cele mai frumoase poze (ca cea de mai sus), ține comunitatea la curent cu toate progresele și giumbușlucurile pe care încep să le facă în noua poziție de pisoi fericiți.

A salvat și plasat în adopție sute de pisici, a cheltuit din banii ei pentru deparazitări, vaccinări, sterilizări, litiere, nisip și hrană. Dacă există un Dumnezeu al pisicilor, această femeie este îngerul lor. Și sigur are cel puțin un omolog pentru cățelușii oropsiți, cei din adăposturi, pentru că sunt tot mai puțini câini vagabonzi în libertate. Mi-am amintit de Cristina Țopescu și de câinii pe care îi iubea atât de mult și cu care cheltuia o mică avere pentru sănătate – vaccin caini – și hrană.

Neprețuite sunt aceste ocrotitoare ale vieții. 🙂

Cățel sau pisică?Citiţi şi

Următoarea generație de iubitori de animale de companie

Elevii din București și Cluj-Napoca învață despre îngrijirea responsabilă a animalelor de companie

Când pisica nu-i acasă, e pe Facebook

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro