Mergeţi cu copiii la un concert de colinde!

14 December 2014

Miruna LepușTocmai m-am întors de la Festivalul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Florile dalbe” – care are loc în fiecare an la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, prin dăruirea gazdelor şi talentul membrilor ansamblurilor folclorice din toată ţara – şi numărul relativ mic al spectatorilor, care nu cred că depăşea numărul total al colindătorilor care au urcat pe scenă, mă face să scriu aceste rânduri şi să vă îndemn să mergeţi cu copiii la concertele de colinde care au loc în Bucureşti zilele acestea.

Lumea pe dos în care trăim face ca, în oraşe, colindătorii care merg din casă în casă să fie tot mai rari, singura varianta de a asculta live colinde fiind ca noi, teoretic posibilele lor gazde, să mergem să îi vedem pe ei, urătorii, în cadrul concertelor de Crăciun. Participarea copiilor la aceste evenimente este una dintre puţinele modalităţi ca datinile de Crăciun şi Anul Nou să nu rămână ceva abstract pentru ei, să nu fie doar ceva despre care citesc sau află întâmplător. Privind astfel de concerte vor observa diversitatea obiceiurilor, colindelor şi costumelor de pe întreg cuprinsul ţării, vor admira instrumentele muzicale tradiţionale, vor vedea cum cântecul popular a înglobat elementele religioase şi pe cele ale istoriei naţionale, vor surprinde o parte din frumuseţea şi căldura sărbătorilor de odinioară.

colindatori 2

Din fericire, în materie de concerte de Crăciun, avem de unde alege, în funcţie de vârsta copiilor:

Până pe 28 decembrie, puteţi merge în fiecare sâmbătă şi duminică începând cu ora 18.30 la concertele organizate de Primăria Bucureşti în cadrul Bucharest Christmas Market în Piața Universității (esplanada cu statui). Intrarea liberă. Programul complet aici.

Între 15 şi 17 decembrie 2014, Biblioteca Naţională îi aşteaptă pe cei mici cu o mulţime de evenimente, printre care şi mini-concerte. Detalii aici.

Pe 15, 16 şi 19 decembrie, Opera Comică pentru Copii vă aşteaptă la „Poveste de Crăciun”, un spectacol mozaic ce include colinde româneşti şi din repertoriul internaţional, precum şi secvenţe celebre de operă şi balet. Detalii aici.

Ştefan Hruşcă va susţine un concert luni, 15 decembrie 2014, ora 20.00, la Sala Palatului. Detalii aici.

Corul Academic Radio vă propune un concert tot luni, 15 decembrie 2014, la ora 19.00, la Sala Radio. Detalii aici.

Concertul de colinde „Sunetul Crăciunului” are loc luni, 15 decembrie, ora 19:00, la Teatrul Elisabeta, cu grupul vocal „Athenaeum Voices” si cvintetul de suflători din alamă „Athenaeum Brass Quintet”. Detalii aici.

Luni, 15 Decembrie de la ora 19:00, Corala Brâncovenilor va susţine un concert la Biserica „Sfântul Elefterie” (lângă staţia de metrou Eroilor). Intrarea liberă. Detalii aici.

colindePatriarhia Română organizează tradiţionalul concert de colinde „Răsăritul cel de sus” la Opera Naţională Bucureşti, marţi, 16 decembrie 2014, ora 19.00. Detalii aici.

Corul de cameră „Preludiu” vă invită la concert marţi, 16 decembrie 2014, ora 19.00, la Sala Radio. Detalii aici.

Spectacolul aniversar „Iată, vin colindători!” va avea loc marţi, 16 decembrie 2014, ora 20.00, la Sala Palatului. Detalii aici.

Orchestra şi Corul Universităţii din Bucureşti susţin un concert de colinde şi muzică sacră miercuri, 17 decembrie 2014, la ora 19.30, în Aula Magna a Palatului Facultăţii de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36 – 46). Intrarea este liberă. Detalii aici.

Radio România organizează concertul „Începem a colinda…” sâmbătă, 20 decembrie 2014, ora 17.00, la Sala Radio. Detalii aici.

Corul de cameră „Preludiu” va susţine un concert de colinde şi cântece de Crăciun şi la Ateneul Român, marţi 23 decembrie 2014, ora 19:00. Detalii aici.

Lista rămâne deschisă sugestiilor voastre.Citiţi şi

Ce înseamnă Dragobetele pentru cei care s-au născut cu Valentine’s Day

Mătușa din America

Pășind duios spre Noaptea-cea-Lungă – Blackbird

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro