Momentul potrivit în relaţii

1 October 2015

george colang

Nu ştiu cât suntem de pregătiţi pentru viaţa de cuplu, mai ales că aceasta presupune tocmai să nu fim pregătiţi. Cum aşa? – toţi pornesc pregătiţi într-o relaţie, ştiu cum stau lucrurile, ce vor, ce nu vor, practic au o listă prin care îşi satisfac egoismul alegerilor pe care le fac. În esenţă, nimeni nu este pregătit, pentru că problema nu ţine de omul de lângă tine, ci de „timpul” în care dai peste el. Momentul este astfel mult mai important decât felul în care se presupune că este persoana.

Venim cu un bagaj, ne cuplăm la trecut şi învăţăm lecţii pe care le ascundem în sertare adânc înrădăcinate în inimă. Ce pierdem? Faptul că s-ar putea să dăm peste o persoană extraordinară pe care s-ar putea să nu o apreciem tocmai pentru că o trecem prin sita genealogiei trecului în care ne-am scăldat. Asta e problema de fond! Sigur, putem să câştigăm, dar nici nu mai putem să luăm totul de la capăt, apriorismul acesta al facticităţii ne scufundă cu totul!

cuplu de mana

Nu omul este potrivit, ci momentul este potrivit; pentru că omul se mulează pe situaţie, în el se ascund mai multe lumi, mai multe trăiri, drame. Momentul întâlnirii atunci devine un pion fundamental în calea desăvârşirii personale. În fond, dacă lăsăm totul doar în seama egotismului nu facem decât să ne scufundăm alegerile în proiecte, să ne închidem şansa de a fi surprinşi, luaţi de miza serendipităţii şi aruncaţi în lumi străine. Căci, aşa e, ne atragem mereu diferitul, ce vine de dincolo, ceva ce ne scoate cumva din vraja noastră de a deţine egotic lumea.

Viaţa este frumoasă dacă păstrează un gram de mister, iar acesta nu poate fi scos la înaintare dacă nu ne lăsăm duşi de val. De fapt, iubirea înseamnă şi de-personalizare, nu poţi iubi în termenii tăi, în proiectul tău, în felul tău de a vedea lumea. Aşa poţi oricând să te joci şi să crezi că iubeşti.

Pe George îl găsiți aici.Citiţi şi

Nu poți iubi, dacă nu ești liber

Locul meu

Știu că te-ai urca într-un avion și pentru mine…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,629 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro