Moştenirea Alexander McQueen este pe mâini bune

11 October 2010

„Am primit un sprijin extraordinar din partea unei echipe extraordinare”, au fost cuvintele designerului Sarah Burton, la finalul prezentării colecţiei  primăvară/vară 2011. Designerul în vârstă de 35 de ani a susţinut proba de foc a criticii care a venit sceptică la o prezentare ale cărei aşteptări erau contradictorii: fie Sarah va copia în întregime stilul predecesorului ei, al cărui nume îl duce mai departe, fie va distruge mitul McQueen cu o colecţie banală. Iată că niciuna dintre aceste predicţii nu s-a împlinit şi Burton, care s-a alăturat Casei McQueen încă din perioada când studia moda la Central Saint Martin, a reuşit să fie creativă şi să combine cu succes stilul propriu cu acela al teribilului McQueen.

Designerul a renunţat la platformele periculoase, la efectele pirotehnice şi la coafurile desprinse parcă dintr-un film despre viitor şi a pus accent pe femeia seducătoare şi pe latura mai blândă a creaţiilor. Ce a păstrat Sarah? Tăietura îndrăzneaţă pentru anumite piese ale colecţiei şi modelele îndrăzneţe – rochia din frunze din piele, ansamblul din spice şi frunze uscate sau impozanta rochie din pene de păun.Citiţi şi

Bărbaților le-ar trebui un curs intensiv

După 40 de ani, o luăm razna…

Moda lui 2018 pentru femei și… bărbați?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
659 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro