Elizabeth Taylor: “Nu m-am culcat decât cu bărbații cu care am fost măritată”

13 May 2017

Ce femeie ar mai putea spune azi așa ceva? Poate doar să nu folosească pluralul… Declarația din titlu îi aparține nimănui alteia decât actriței cu ochii violet, Elizabeth Taylor, faimoasă și pentru frumusețea, talentul, bijuteriile, parfumurile și toanele ei, dar și pentru căsătoriile ei: opt la număr, cu șapte bărbați.

13 mai 1950 – Conrad “Nicky”Hilton, hotelier, stră-unchiul lui Paris Hilton

Avea 18 ani și de-abia terminase filmările la “Father of the Bride”. Și mai, și 13, amândouă se pare că i-au purtat ghinion. A divorțat șapte luni mai târziu de bărbatul care fusese cel mai vânat burlac, redându-l pieței, așa violent cum s-a auzit după divorț că era. El s-a prăpădit în 1969.
Taylor prima căsătorie
Prima rochie a fost făcută de același designer care a îmbrăcat-o mireasă și pe Grace Kelly, Helen Rose.
*
21 februarie 1952 – Michael Wilding, actor englez, cu care va avea doi băieți – Michael (1953) și Christopher 1955).  Căsătoria s-a destrămat oficial în 1956. Liz îl cunoscuse deja pe viitorul soț. Michael Wilding se prăpădește în 1979.
elizabeth 2

8 martie 1957, Acapulco, Mexic – Mike Todd, producător, prima ei mare dragoste, cu care va avea o fetiță, Elizabeth Frances, născută în luna august a aceluiași an. Al treilea mariaj pentru amândoi. În martie 1958, Todd moare într-un accident de avion, în care Liz nu l-a însoțit, împiedicată de o răceală… și iat-o văduvă, cu trei copii, la 26 de ani, după o căsnicie care a durat 13 luni.

taylor 3

Liz a primit atunci un inel cu un diamant de 29 de carate, prima piesă din fabuloasa colecție de bijuterii de mai târziu. 

12 mai 1959, Las Vegas – La mai puțin de un an de văduvie, Liz se mărită cu Eddie Fisher, cântăreț, în aceeași zi în care se pronunță divorțul lui. O poveste care a ținut prima pagină a ziarelor. Pentru că el era căsătorit cu actrița Debbie Reynolds, erau prieteni de familie, ei le-au fost cavaler și doamnă de onoare la nunta cu Todd, ei au ajutat-o și consolat-o după accident. Mai mult el… Că te întrebi, ca orice nevastă cu țiglele pe casă, de ce ți-ai împrumuta pentru câteva zile soțul unei prietene, întâmplător și cea mai frumoasă actriță, că era ea în doliu sau nu. Cariera lui a avut de suferit de pe urma scandalului, iar mariajul a început să scârțâie și mai tare după mai puțin de cinci ani, când Liz deja începuse o relație cu… viitorul ei soț în timpul filmărilor la “Cleopatra”. Richard Burton, și el însurat… Liz a anunțat că divorțează în aprilie 1962, dar separarea oficială se întâmplă doi ani mai târziu. Avea patru copii, pentru că a primit și custodia pentru fiica pentru care începuse formele de adopție împreună cu Eddie și le va finaliza cu Burton, Maria, și iubea din nou cu pasiune. Fisher moare în 2010, la 79 de ani, la aceeași vârstă la care va părăsi lumea și Liz un an mai târziu.

taylor 4

La o sinagogă din Las Vegas. Liz a întârziat, iar Eddie a declarat “am făcut-o și pe asta!”. 

Martie, 1964, hotelul Ritz Carlton, Montreal – Richard Burton – soțul numărul 5 și 6, a doua mare dragoste pentru Liz. Dragoste cu năbădăi, Burton e dependent de droguri și alcool. Divorțează în 1974, se recăsătoresc în octombrie 1975 pentru a divorța din nou un an mai târziu. Richard moare în 1984.

taylor 5
Liz poartă o rochie babydoll galbenă de șifon, făcută de Irene Sharaff – creatoarea costumelor pentru Cleopatra, și, în păr, lăcrămioare și zambile.  

taylor 6

1975, Africa: spune “da” din nou, poartă flori în păr din nou, și divorțează din nou…

4 decembrie, 1976, Virginia, la ferma lui John Warner, al șaptelea soț, al șaselea bărbat, fost Secretar al Marinei Militare SUA, pe care îl va susține în campania pentru a deveni senator republican. Divorțează în 1982. Warner, 90 de ani, a mai fost de încă patru ori senator.

taylor 8

Decembrie 1991, Neverland Valey, Larry Fortensky, lucrător în construcții. Elizabeth Taylor l-a cunoscut pe  Fortensky, de două ori divorțat, în 1988, la clinica de reabilitare Betty Ford din California. Amândoi avuseseră probleme cu dependența de droguri și alcool. Michael Jackson a condus-o la altar. În ciuda previziunilor că această uniune nu va dura, au trecut cinci ani până la ultimul divorț din viața actriței. Avea 64 de ani. Va mai trăi încă 15, dedicându-se acțiunilor umanitare, pentru care a pus la bătaie inclusiv bijuterii din faimoasa ei colecție. Fortensky e al doilea soț care îi supraviețuiește. Are azi 67 de ani.Citiţi şi

Dacă aș avea o putere…

Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au căsătorit fără tam-tam

În concluzie, cum naiba zici că ne merge bine? 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro