Nu mai credeți toate prostiile!

12 December 2014

Simona TivadarA patra zi de recluziune la domiciliu din cauză de laser…am terminat toate cărțile pe care le aveam începute, am dat cu mopul pîna la Lehliu, am văzut cinci filme, am făcut exerciții de gramatică spaniolă. Mă doare pielea de atîta stat, deși prietenele mi-au trimis linkuri de exerciții pilates și yoga pe care le-am executat conștiincioasa. Ce naiba să mai fac? Știu! Să beau!!!!

Dar ce să beau? Enzime în ficat n-am destule, deci alcool nu pot . Ceaiuri am băut de încep să înfrunzesc: niciunul din plante vindecatoare la modă, să ma ierte vrăcimea de pe net! O să beau APĂ. Dacă rîdeti, vă desfid să-mi spuneți ce să aleg, că se vînd tot felul de ape; și nu mă refer la companii de apă îmbuteliată.

Uite, apa ASEA: zic ei pe site că se face un amestec de apă pură cu sare pură, fel în care “moleculele se desprind și formează atomi plutitori ” (ce-a mai progresat chimia de pe vremea mea!), se adaugă niste maglavaisuri și gata apa redox, vindecă 150 de boli. Doar 150 ron/litrul. Gheşeft. Site-ul e plin de adevăruri medicale de o profunditate clisterică (de la clistir), vorba lui Caragiale.

Sau apa sărăcita în deuteriu? Nu, asta e fumată, deși se băteau oamenii s-o cumpere mai ceva ca la butelii pe vremuri. Între timp s-au lamurit că e vax, degeaba încearcă să o reanimeze acum.

fructe-si-legume

Știu! Apa KANGEN. Alcalină. Anihilează cimitirele acide din mine, cînd sînt iresponsabilă și mănînc carne din animale moarte (dar gustoase, fir-ar să fie!). Costă niste mii de euro instalația, dar e garantată: ultima pacientă care a consumat-o a facut edem cerebral (pericolul alcalinizarii excesive). Femeie deșteaptă, cu bani… dar și cu rinichi și plămîni sănătoși, care se ocupau ei de variatiile pH-ului, pînă i-a lovit apa alcalină. A supraviețuit, ajunsese doar la pH 8 (al apei).

La naștere, bebelusul are 75% apă; apoi ne uscăm treptat, ajungînd la 50-60% ca adulți, cu diferențe de sex și vîrstă. Apa e donor de hidrogen pentru multe din reacțiile chimice din celulele noastre. Trebuie doar să bem apă filtrată, curată, nu alcalină, nu redox, nu porcării potențial periculoase și scumpe. E impozit pe credulitate, ca să nu zic prostie.

Cu vîrsta, centrul cerebral al setei nu mai semnalează corect senzația, ci ca pe foame nejustificată: beți un pahar cu apă dacă vă e foame prea aproape de o masă. Și nu uitați că organismul nostru folosește mai bine apa din fructe și legume decît cea pe care o bem!

***

Atunci când este vorba de sănătatea ta este important să fii corect informat. Și nu există o sursă mai bună decât informația directă de la medicii de la Harvard Medical School. Site-ul spitalului Regina Maria are de curând o nouă secțiune în care experții americani te vor informa despre ce înseamnă să trăiești mai mult și mai sănătos.Citiţi şi

Paulo Coelho, 74 – Fii ca un râu

Recviem

O alimentație sănătoasă pentru o piele sănătoasă în timpul verii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro