Porcul care ofensează

16 January 2015

Simona TivadarDupă Harvard (care ne-a procopsit economic) și Oxford are amabilitatea să ne scuipe între ochi prin recomandarea de a nu se mai folosi în cărțile pentru copii cuvinte care să facă referire la porc, șuncă sau cârnați, cuvinte considerate ofensatoare pentru musulmani și evrei, de vreme ce religia lor le interzice să consume aceste bunătăți.

Exceptional! Eu m-am și inscris la un curs de surdomuţi (pardon, dacă vă ofensez pe cei care auziți), fiind incapabilă să renunț la a mânca la restaurant. Lasă că și chelnerii vor trebui să învețe limbajul semnelor, că poate mă jignesc când îmi descriu specialitatea casei, având in vedere că mie ceapa îmi dă arsuri și o consider tabu.

Cum să îndrăznești să pronunți “vacă” obscen asociat cu “rasol”?

Cum să pronunți “lapte/smântână/brânză” lângă o doamnă cu un sugar în brațe? Dacă alăptează cumva și consideră asta o aluzie?

Cum să zici “pește” de față cu o pupăză împopoţonată? E nesimțire pe față!

pigs

Deodată cu școala de vorbit prin semne propun să se organizeze și tabere de instruire în Ferentari, pentru reconsiderarea jurămintelor și înjurăturilor : “să moară familia porcului meu” / “să-nebunească găina mea” /mânca-mi-ai usturoiul” (aliment interzis la hinduși); organizat, pe secțiuni, în funcție de tabu-ul fiecăruia.

Avantajul acestor măsuri este că se va încheia abrupt era fast food: să pronunți “aripioare picante” ți-ar putea aduce minimum vreo două poșetuţe peste cap, dacă vânzătoarea are posteriorul mai rotunjor. A comanda “șaorma cu de toate” ar putea deveni cuvintele prohodului tău, în funcție de câți oameni stau la coadă la Dristor și care sunt preferințele și scârbele lor personale

oxford pig

Păcat că s-a însurat George Clooney, iar Robert Redford e cam bătrân! Păi, dacă mă invita vreunul la o cină romantică, îl intrebam dacă știe să comande discret prin semne. Iar dacă zicea că nu, l-aș fi refuzat, scârbită. Cum să-ți strici o seară la Ritz, comandând ca mitocanii, cu voce tare? Aviz amatorilor/amatoarelor care vor să ne întâlnim: mă ofensez urgent, de la cafea la friptură, de la nisip la pajiște, orice pronunțați. Mai mutuţ e mai drăguț.Citiţi şi

Dragă prietene (scrisoare adresată lui Sir Anthony Hopkins)

Prostia există, a venit peste noi, ne-a cucerit şi ne-a paralizat orice reacţie

Un președinte și o fetiță

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro