Numai gura e de mine

11 July 2016

O femeie modernă ştie să domesticească tehnologia astfel încât aceasta să lucreze mereu în favoarea ei, indiferent că are 18 sau 38 de ani. Și astăzi, mai mult ca niciodată, nenumărate mici ajutoare ne stau cuminţi la dispoziţie. Însă ştim să le alegem cum trebuie, astfel încât să nu se transforme în inamicii numărul 1?

Începând cu sufletul şi inima – tot mai zbuciumate în lumea asta bolnavă de grabă – şi continunând cu aspectul nostru exterior – supus unor standarde foarte exigente -, grija faţă de propria persoană ne poate trece pe sub furcile caudine, dacă nu ştim ce şi cum. Să mă explic.

Părul – vopseluri, perii, placă şi uscătoare de păr, agrafe, extensii şi coafuri cu stil. Acasă sau la salon. Acasă iese haotic, la salon, ultima dată, a ieşit un permanent „nostalgic” – da, ăla oaie! Coafeză a confundat buclele (dorite) cu cele ale bunică-sii. Cât pe ce să mă tundă şi scurt pe ceafă, asta ca să fie dezastrul complet.

Tenul – creme, serumuri, măști, make up și demachiante. Mai mult acasă. Până când m-am supărat şi am renunţat la orele dedicate acestor ritualuri şi am pus mâna pe apă şi pe săpun. Şi am suplimentat cu machiajul. Pentru urmări mă aşteaptă dermatologul, am programare mâine.

Gura – rujuri, balsamuri cu gust de fructe. Oare nu mi-or face rău la stomac? Mănânc unul la două zile. În schimb, la dinţi mă pricep. Iubitul meu e dentist şi dacă el nu ştie, apăi nu mai ştie nimeni: mi-a făcut cadou o periuţă de dinţi electrică de ultimă generaţie, precum cele de aici (recunosc cu umilinţă ca iniţial am crezut că e… altceva).

fata zambet

Corpul – body bulding, fitness, aerobic, Tai-chi. Etc şi tralala. Concluzia? Nişte muşchi pe unde nu ar fi fost cazul, dar nici iubitul meu, cât e el de medic, nu are curaj să sufle când îmi vede brandul fin lucrat.

Picioarele – epilate definitiv. Ca să fiu sigură, cu tot cu un strat de piele. Apoi cu ceară. Văd eu ce fac cu petele rămase. Le servesc o exfoliere, păi nu?

Unghiile – nici ele n-au scăpat: gel, semipermanente, aplicații… Şi încetaţi cu întrebările obraznice cum şi în ce fel aia sau ailaltă. Nu sunt extraordinar de lungi! Cum să mai fie lungi, dacă abia mai am unghii naturale…

Trag linie. Rezultatul final? Numai acolo unde am ştiut ce să fac/să aleg, nu m-am ales cu belele. În rest, nu-mi ajunge anul să mă repar. Aşadar, tehnologia şi invenţiile moderne sunt tare bune, dar cu o condiţie: să nu le folosim după cum bate vântul prin capul unora dintre noi (inclusiv subsemnata) :).Citiţi şi

24 de Mari Idei care vor schimba lumea în 2021

Natură moartă cu femeie

Ce am pierdut în pandemie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro