Olandezul zburător

4 April 2012

Nu, nu este vorba despre celebra corabie-fantomă, ci de autoturismul “sol-aer” PAL-V, realizat de compania olandeză cu același nume. Spre deosebire de alte prototipuri de mașini zburătoare dezvoltate din anii ’30 și până astăzi, acesta chiar ar putea să funcționeze!

La prima vedere, PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) arată ca o… tricicletă motorizată (care funcționează mult mai bine decât un Reliant Robin), însă, în câteva minute, prin extinderea elicei, se transformă în elicopter. O altă veste bună este că maşinuţa zburătoare poate fi condusă şi pilotată doar cu un carnet de conducere şi un brevet de pilot amator.

Cum cadrul legal nu le dă bătăi de cap inventatorilor, mai au de găsit doar investitori, și, dacă totul merge bine, primul model comercial ar putea fi disponibil pe piață în 2014. Iată cum, în ritmul în care evoluează tehnologia, România va avea autostrăzi taman când n-o să mai fie nevoie de ele. 🙂Citiţi şi

Transfăgărășanul s-a redeschis printr-un spectacol incredibil: zbor uman la 220km/h, fără motor de propulsie

Povestea unui best-seller – Skoda Octavia

Prima mâna bionică cu simț tactil a fost deja testată șase luni de o pacientă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro