Organul volanului

15 November 2011

Sunt șoferiță de trei ani și aproape nimic din ce e șoferesc nu mi-e străin. Sper să-mi rămână străină întotdeauna experiența unui accident, dar n-am evitat până acum nicio ocazie să înjur. La volan. Nu pentru că aș fi un șofer nervos de regulă sau cu gura spurcată, dar sunt anumite situații care o cer. Se știe. Numai cine n-a circulat prin București poate să spună că nu înțelege chestiunea.

De regulă, în limbajul de zi cu zi, nu folosesc mai mult de un „puii mei” sau o trimitere la dracu cu recomandări. La volan, surprinzător, repertoriul se diversifică și devine mai explicativ anatomic. Și asta pentru că se pliază pe oferta din trafic. Nu poți să răspunzi neadecvat apelativelor venite de la colegii de trafic, pentru că riști să fii desconsiderată. Oricum noi femeile suntem discriminate din start, la volan.

Așadar, eram într-o zi în mașină cu mama. Stătea pe un loc din spate, dar de regulă e atentă la ce fac eu în trafic, pentru că obișnuiește să-mi vorbească non stop despre diverse, și stă aproape de urechea mea. La un moment dat trebuia să fac stânga pe o străduță, venind de pe un bulevard tăiat de linii de tramvai. Așa că stăteam pe linia de tramvai și așteptam să treacă cei din sens invers, ca să mă pot băga pe stradă. Când apare, inevitabil, deșteptul care depășise toată coloana pe linia de tramvai. Probabil vatman într-o viață anterioară.

Când ajunge în dreptul meu, nah, ghinion, că eu n-am unde să mă dau în spate, deoarece pe cealaltă linie de tramvai chiar trecea tramvaiul în momentele alea. El, care era în culpă pentru că nu avea ce să caute pe linia aia, dar nervos că eu îl despărțeam de dezideratul lui – acela de a le arăta celorlalți din coloană că ei sunt fraieri – m-a claxonat și și-a băgat organul reproducător în ceva ce avea legătură cu mine, firește.

Scena nu avea sonor (în afară de claxon), eu doar am intuit cuvintele lui, văzându-i buzele. Mama, din spate, care nu era atentă la buzele ăluia, a înregistrat, prin urmare, șocată, doar replica mea: „Să-ți bagi … organul la tine în gură, bă!” .

„CE-AI SPUS??” a exclamat mama siderată. Atunci mi-am dat seama că aveam 40 de ani și niciodată nu discutasem cu mama, pe față, despre organul reproducător masculin și nenumăratele lui utilizări. N-am avut nici atunci tăria să continui această discuție, așa că am schimbat rapid subiectul, iar mama, săraca, bănuiesc că a acceptat convenția tacit, prea șocată de ce aflase despre fiica ei. Cât despre individ, ce credeți că a făcut? A fost lăsat să se bage în față de un fraier din coloană, așa că tot a trecut prin fața mea. Atâta vreme cât o să fie fraieri din ăștia, o să fie și șmecheri are depășesc coloana.

Eu nu mi-am schimbat de atunci nici stilul de a conduce, nici modul de a dialoga cu colegii de trafic. Dar am auzit că se poate și mai rău. Îmi povestea cineva  că a cunoscut o femeie arabă care conducea prin traficul bucureștean. Și a întrebat-o cum i se pare, dacă nu cumva se simte agresată de stilul și mitocănia (unor) șoferi de la noi. Și răspunsul a fost: „a, dar aici e bine, că pot circula și cu geamul deschis. La noi se și scuipă!”.Citiţi şi

Cum am ajuns să-mi fac vacanța singură, bine merci, cu o mașină închiriată inițial pentru doi

Eu și Honey (mașina mea, nu iubitul meu)

Fusta și volanul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. nick manu / 11 June 2012 18:54

  erra TA: Situl (si cu serverul sau) au raspuns: Great Stuff! mai ales acela cu “free Mioritza” sau poate cu “FREE mioritza” (este O mare diferenta) – bref, I got the message – ma duc la meci! FR vs UK, Vive Cantona! aka “Looking 4 Eric”
  nu mai
  sign
  vezi mai sus, mai sus, mai sus …

  Reply
 2. nick manu / 11 June 2012 18:44

  last, but not least: situl dne “Delle Sice Bine” NU reactioneaza
  sa fie ouare un bug? Un hackulet micutz!
  Really catchy! pacat: I will try tomorrow 😉
  sign

  Reply
  • nick manu / 11 June 2012 18:48

   auto-reply:
   Doamna (la 40+ pot sa ma exprim astefl, n’asha ?) “le ziceti fff bine”
   Spre deosebire de dna din Ann Harbor (sau p’acolosha) avezi (simtul) umor(ului)
   va multumesc si va felicit – sinceramente
   sign []
   see above |||

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro