Partea întunecată a lui Einstein

27 December 2012

În iulie 1914, Albert Einstein îi scria primei soții, Mileva Maric, mama celor doi fii ai săi, așternând pe hârtie o serie de condiții pe care aceasta ar fi trebuit să le respecte pentru ca mariajul lor să continue:

”A. Vei avea grijă (1) ca hainele mele și lenjeria să fie păstrate în ordine, (2) să-mi fie servite cu regularitate trei mese în fiecare zi. B. vei renunța la orice fel de relație personală cu mine, cu excepția situației în care acestea sunt cerute pentru păstrarea aparențelor în societate.” Și: ”Nu vei aștepta din partea mea nicio dovadă de afecțiune… Va trebui să părăsești imediat și fără să protestezi dormitorul sau biroul când ți-o voi cere.”

Povestea întreagă, dezvăluită de scrisorile lui Einstein scoase la licitație în noiembrie 1996, o găsiți aici. Tulburătoare. Făcând lumină asupra vieții emoționale a savantului, partea “de acasă”, nu mereu onorabilă: uneori un soț tandru, uneori unul brutal, un tată devotat pentru cei doi fii, Hans Albert și Eduard, uneori unul insensibil și crud.Citiţi şi

La ce sunt bune citatele

Începutul unei noi ere cu telescopul spațial James Webb

Trece mai repede timpul când îmbătrânești?


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro