Povestea lor are un început, dar nu este acesta

26 October 2020

Anthos, Elena Petrea Kyrintzis

De-ar sta timpul în loc, ai putea revedea cu ochii minții toate clipele în care te-ai prins cu brațele arzând de pasiune de persoana iubită, simțind că privirea și atingerile lui sunt singurele care te conving să te lași pradă necunoscutului și zbuciumului emoțiilor. De-ai putea retrăi un moment la nesfârșit, acela ar fi momentul în care te-ai rupt de realitate și i te-ai dăruit întru totul lui, neținând cont de consecințe. Dacă ai putea rupe o singură secundă din trecut, ai prețui-o pe cea în care te-ai îndrăgostit și sufletul ți-a fost amprentat cu imaginea lui. Dar o singură secundă este și cea care face diferența dintre vis și coșmar, adevăr și minciună, sinceritate și secrete, putere și conspirații.

Amalia Smith poartă în spate o copilărie tristă, înstrăinată de adevărata ei familie și marcată de dramele vieții din orfelinat. Deși nimic nu a oprit-o din a se ridica din cenușă, din momentul în care l-a întâlnit pe el, simțurile i-au dictat că totul în jurul ei va fi prins sub văpaia șarmului său. Prestigiu, statut, avuție, implicat și prezent în cercurile oamenilor influenți, dar și periculoși, el este bărbatul căruia nu i se refuză nimic și căruia nu îi poți rezista.

Dar când toate sunt date uitării și te simți din nou singură, rătăcită în istoriile minții și ale inimii, cum te poți încrede în ceea ce îți dezvăluie ochii? Amalia tresare în patul de spital nu atât din cauza durerilor, cât din pricina aerului ce vibrează când străinul se apropie de ea. Atmosfera se încarcă cu parfum de bujori și electricitate când privirile li se întâlnesc. Chiar și sub vălul amneziei, Amalia îi dăruiește încrederea ei, și poate mai mult decât își putea imagina într-un timp atât de scurt, bărbatului a cărui prezență impunătoare este de neclintit – Robert Walsh.

Povestea lor are un început, dar nu este acesta. Cu fiecare întrebare ce întârzie să își afle răspunsul, durerea se instalează în trupul ei, dar mai ales în inima care îi ignoră comenzile și tresare la vocea lui. În casa din Aspen, între pereții camerelor, fiecare pas îi este umbrit de un ecou. Ce este siguranța și cine i-o poate garanta? Trecutul o prinde din urmă, dar nu îi va cădea victimă. Amalia este tulburată de toanele lui Robert, diversiunile create pentru a-i distrage atenția, fiorii pe care îi simte de pe urma a ceea ce îi ascunde. Și totuși, sentimente, emoții se foiesc în interiorul ei. Amintirile i se trezesc treptat, însă cele care le atestă pasiunea și iubirea îi erau de mult evidente. Ce nu dorea să retrăiască era tragedia gândului că cineva le dorește răul.

Jocul din spatele cortinei este unul periculos, cu interese meschine, dar în jurul lui se clădesc marile puteri. Congregația își impune regulile, mânuiește fără jenă spiritele fragile, zguduie principiile și provoacă viața să i se răzvrătească. Când ți se dă de ales între rău și mai rău, sacrificiul făcut te va schimba iremediabil. Pentru acei titani totul e simplu, iar Robert li se poate împotrivi, dar pentru cât timp? Tu ce ai sacrifica pentru iubire?

De-ai alege un nume pentru povestea lor, acela ar fi „Anthos”. Să nu crezi că știi ce bătălii se dau în sufletul Amaliei sau ce se ascunde dincolo de masca de bărbat imperturbabil pe care o poartă Robert. Sau că existența lor nu este legată și încurcată cu a altora, că familiile și prietenii nu au un rol crucial. Povestea lor pare cusută cu ața albă a iubirii, dar, în ciuda aparențelor, scena se aglomerează cu multe momente de cumpănă. De-ai fi în locul lor, și tu i-ai da puterea cuvântului Elenei Petrea Kyrintzis, pentru că în mâna ei stă darul unei experiențe devastatoare și seducătoare.

„Anthos” este cartea în care dragostea, suspansul și complotul se îmbină într-un mod captivant, mistuitor, palpitant, canalizând zâmbete, tristeți, revoltă într-o acțiune uimitoare. Autor debutant, Elena Petrea Kyrintzis nu s-a lăsat constrânsă de nervii primei publicări, iar sub tutela editurii Velvet Story a adus în fața cititorilor o poveste care îți taie răsuflarea, demontând orice preconcepție și depășind toate așteptările. Alertă, jonglând cu perspectivele personajelor și derulând intrigi pe mai multe planuri, incitantă și febrilă, „Anthos” este mai mult decât fermecătoare. Povestea de iubire nu a fost nicicând mai vie, relația dintre Amalia și Robert fiind una pe care o vrei dusă la infinit. Autoarea a creat un magnetism din care nu te vei desprinde prea curând.

Comandă „Anthos” de aici.

Și tu poți recomanda un film/spectacol/concert care ți-a plăcut.

Trimite-ne recenzia pe adresa office@catchy.ro.Citiţi şi

Love bombing sau dragostea în stilul Lăpușneanu

Nu trebuia să îți spun tot ce ți-am spus, nu trebuia să fac nimic din ce am făcut. Nu trebuia cu tine!

Iubirea moare uneori și în Paris

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro