Povestea sandalelor lui Einstein

31 July 2020

Într-o zi, Einstein a intrat în magazinul lui David Rothman, plin cu de toate, și l-a întrebat dacă are “sundials” (cadrane solare). Rothman a înțeles “sandals” și, fericit că îl poate ajuta, a scotocit prin cutii și i-a adus cea mai mare pereche de sandale pe care o avea. Erau de damă, nr. 11 (42,5). Au râs copios. Și pentru că sandalele i-au venit perfect, le-a cumpărat cu doi dolari. Nu știm dacă erau sandale din piele naturala la banii ăștia…

Poți înțelege cu adevărat pe cineva doar dacă te pui în sandalele lui. 

Fotografia este din 1939, Einsten este alături de Rothman și purta celebrele sandale. Se întâlneau deseori pe plajă, în apropierea casei sale de vară din Long Island și aveau nesfârșite conversații.

Pantalonii însă nu par să fie pantaloni scurti de dama. 🙂

Vecinii spuneau ca își ocupa timpul navigând și cântând vioara (iubea acest instrument de la 6 ani). Nu a învățat niciodată să înoate. Și Rothman cânta la vioară, astfel că organizau serate muzicale, spre deliciul localnicilor care se adunau cu sutele să-l asculte pe celebrul om de știință.

Einstein evita, cât putea, să poarte pantofi. Avea platfus, (motiv pentru care a fost respins de la efectuarea stagiului militar), iar pantofii și șosetele îi creau un disconfort teribil.

Citiți și Partea întunecată a lui Einstein

SursaCitiţi şi

Paris: premieră teatrală cu Laetitia Casta în rolul pianistei Clara Haskil

Raiul n-are nevoie de asfalt

Louboutin, atât

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri: ,

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro