Rămânem diferiţi… mai ales la cap

4 December 2013

După ce au scanat creierul a sute de oameni, oamenii de ştiinţă au confirmat încă o dată ceea ce se ştia deja: există diferenţe importante în reţelele neuronale ale bărbaţilor şi femeilor. Noile rezultate susţin astfel vechile sterotipuri: creierul bărbaţilor este legat mai mult de percepţie şi acţiuni coordonate, în timp ce al femeilor de comunicare şi memorie. Partea stângă a creierului este mai mult pentru lucrurile logice, iar cea dreaptă pentru gândirea intuitivă. Dacă există o activitate care să le îmbine pe cele două, este posibil ca femeile să se descurce mai bine. Femeile reuşesc să  fie creative, să-şi amintească mai bine anumite lucruri, iar atunci când comunică, ele se implică emoţional şi ascultă mai mult.

varianta științifică (sus – bărbați, jos – femei)

varianta pe înțelesul tuturor 🙂

Studiul efectuat la University of Pennsylvania a implicat 428 de bărbaţi şi 521 de femei, cu vârste între opt şi 22 de ani. Interesant este faptul că până la vârsta de 13 ani există foarte puţine diferenţe între creierul bărbaţilor şi cel al femeilor, iar acestea devin pregnante începând de la 14-17 ani. Potrivit cercetărilor, astfel de studii ajută la înţelegerea mai bună a diferenţelor între modul în care femeile şi bărbaţii gândesc, dar înseamnă şi un pas înainte în studiul anumitor tulburări neurologice asociate cu sexul bolnavului.Citiţi şi

Artista Maria Nitulescu – expoziție la Muzeul Pietro Canonica a Villa Borghese

Aţi observat că atunci când vă indrăgostiţi vă pierdeţi mare parte din putere?

Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți memoria – Cum să elimini întrebarea “Ai uitat deja?” din viața ta!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro