Români cu care ne mândrim: Peter Georgescu

catchy

10 June 2013

Românul Peter Georgescu a ales ca titlu al cărţii sale lansate pe 29 mai la New York, “The Constant Choice – An Everyday Journey From Evil Toward Good” pentru că descrie întocmai traseul vieţii sale. Copilul rămas doar cu fratele lui într-un regim comunist în care era silit să muncească mult peste puterile lui şi care i-a torturat şi ucis bunicul, pe Sever Bocu, în închisoarea de la Sighet, s-a ridicat din cenuşa umilinţei şi a devenit director executiv al uneia dintre cele mai mari companii de publicitate din Statele Unite.

Peter vorbeşte în cartea lui despre rădăcinile puternice, înfipte adânc în solul românesc cu mult înainte să se înceapă otrăvirea lor: “The Constant Choice este o carte emoţionantă şi prin faptul că reprezintă mărturia unei lumi româneşti neatinse de comunism. E evocat Banatul şi obiceiurile unei lumi tihnite de gospodari căreia îi este opusă lumea domiciliilor forţate de la Urziceni sau din câmpurile de muncă forţată. Descoperim America văzută în anii imigraţiei politice. Vedem ce înseamnă alegerea binelui şi a răului din clipa în care oameni care nu făcuseră niciodată răul sunt obligaţi să-l facă şi să-l aleagă  pentru a supravieţui”. 

“Drumul căutării binelui şi separării lui de rău este şi drumul căutării lui Dumnezeu. Aceasta e o altă dimensiune a cărţii care impresionează. De la chipul lui Dumnezeu reprezentat în copilărie precum în icoane, imaginat ca un bărbat înţelept cu barbă ce ne veghează din “cerul înstelat deasupra noastră“, Peter Georgescu ajunge la kantianul adagio al “legii morale din noi”. Binele şi credinţa sunt parte din alegerea noastră zilnică indiferent de religii. ”

Mai multe despre această carte scrisă de un român cu un caracter de oţel, călit în focurile în care spiritul îndură pentru a se înălţa, puteţi citi în textul scris de Doina Uricariu, de la New York.Citiţi şi

Mâna aceea…

Dragă iubită a aproape fostului meu soț

„Spune-mi cine sunt!”


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
732 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro