Rosenthal Versace, Christmas in Your Heart şi cafeaua îndrăgostiţilor

6 November 2011

Nu cred să fie altă Sărbătoare care să lase în urmă mai multe amintiri decât Crăciunul. Nu ştiu cum se face că ne legăm de-a lungul vieţii cu fire t(r)ainice de nămeţii de altădată, de copilăria fără griji, de colinde, bunici blânzi şi părinţi tineri, de mirosul de cozonac fierbinte scos din cuptor şi de brad îngheţat băgat în casă pentru împodobit, de basmele cu Moşul în care am crezut cât a vrut sufletul nostru, de darurile primite şi făcute, de iubirile furate, de iubirile jurate, de iubirile-nşelate, de iubirile trecute glorios prin ani. 

Şi dacă uneori ne-au fost de ajuns doar un glob roşu, o cetină mică şi lumina din ochii unui singur om ca să fim cei mai fericiţi pământeni, alteori ne vine un chef nebun să celebrăm cu fast şi Iubirea şi Crăciunul. Şi nu cu rochii, pantofi, genţi, parfumuri, cosmetice ori bijuterii pentru noi sau cămăşi, cravate, şosete ori pantofi pentru el, ci cu lucruri pentru momentele în care nu ai nevoie de nimic din toate acestea. Cum ar fi două ceşti sau, mai degrabă, căni pentru cafeaua din dimineţile foarte tinere ale unor Săgetători, de exemplu, pe care dorul de ducă în lumea largă nu lasă somnului prea multe ore. Şi pentru dimineţile acestea magice m-am hotărât să caut doar două căni.  

Aşa am ajuns la My House, în Dorobanţi şi m-am “lipit” de colecţia de Crăciun a casei Versace. Şi am decis: anul acesta, în dimineaţa de Crăciun, ne vom bea cafeaua din ceşti Versace! Snobism? Nope! Şi iată de ce: o dată pentru că poartă un nume catchy – “Crăciun în inima ta”, care mi se pare de fapt esenţa celei de-a 359-a zile din an, şi apoi pentru că pentru că motivele “crăciuneşti” sunt pictate manual în culori vii pe porţelanul Rosenthal aurit, la fel de delicat ca iubirea. Acum, ca să fiu cinstită, nu m-aş supăra dacă pe fundul cănii aş găsi… un diamant  Aşa, simbolic, pentru ca iubirea să nu fie doar delicată ca porţelanul, ci şi trainică (nu dură) precum cristalul şlefuit. Eu am venit cu cănile, nu? 🙂Citiţi şi

Interesul oamenilor pentru cafea, ca parte a unui stil de viață sănătos, a crescut cu 650% în ultimul an

Un joc, o desfătare…

Împuțiți de emigranți

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro