Rugăciune puternică și credințe legate de Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

29 August 2016

Azi prăznuim Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Pentru cei care cred, iată o rugăciune puternică:

Sfinte Ioane, Înainte-mergătorule, frumuseţea cerului şi bucuria pământului, cel ce prin tăierea capului tău pământul întreg l-ai sfinţit, primind această smerită rugăciune a noastră, izbăveşte-ne din toate nevoile şi ne scoate din chinul ce va să fie, pe noi, cei ce te lăudăm cu credinţă şi nădejde. Ca unul ce stai înaintea scaunului lui Hristos, ajută-ne să-i biruim pe vrăjmaşii văzuţi şi pe cei nevăzuţi. Izbăveşte-ne din tot necazul şi, având îndrăznire către Domnul, fereşte-ne de ispitele acestui veac. Dăruieşte-ne nouă, Sfinte Ioane Proorocule, putere din cer şi, ca unul ce eşti făclie strălucitoare, luminează-ne pe noi, cei ce alergăm la slăvita prăznuire a trecerii tale la Domnul. Amin!

taierea capului Sf Ioan Botezatorul

În popor, există credința că azi nu e voie să se foloseasca cuțitul, mâncăm doar ce se poate rupe cu mâna, dar nu și fructe și legume cu formă rotundă, care amintesc de forma capului. Nu se beau băuturi de culoarea sângelui și nu se fac petreceri. Unii mănâncă în această zi doar struguri, în timp ce alţii ţin post negru toată ziua. Tot azi nu se dă cu mătura.Citiţi şi

Textul cu bunici

The Wonder

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro