S-a întâmplat pe 7 august

7 August 2015

1876 – Se naşte Mata Hari (m. 1917), spioană olandeză în serviciul Germaniei în timpul Primului Război Mondial, de meserie dansatoare.

Mata Hari

1938 – Se naşte în Garesio, Cuneo, Giorgetto Giugiaro, designer italian, personalitate marcantă a industriei automobilistice. Sub îndrumarea tatălui său urmează cursurile Academiei de Arte. Aici este remarcat de designerul lui Fiat 500, Dante Giacosa, prin intermediul căruia ajunge la Fiat. Înainte de a-şi deschide propria afacere, Ital Styling – precursorul Italdesign Giugiaro, mai lucrează pentru Bertone şi Ghia. Din lunga listă a automobilelor care poartă semnătura lui Giugiaro, amintim modelele iniţiale – Ferrari 250 Berlinetta, Maserati Ghibli, pe cele din anii 70, cu linii drepte şi suprafeţe plane – VW Golf, BMW M1, şi câteva dintre cele ulterioare: Alfa Romeo Alfasud, Brera, Alfa 159, Audi 80, Fiat Croma, Panda, Grande Punto, Maserati Spider, Renault 19, Renault 21, Seat Cordoba, Seat Ibiza sau Volkswagen Passat MkI. Însă activitatea lui Giugiaro ca designer nu s-a rezumat doar la maşini, acesta desenând camere foto pentru Nikon sau prototipuri de computere pentru Apple, astfel că primirea distincţiei “Designerul Secolului XX” este pe deplin justificată.

1957 – Moare Oliver (Norvell) Hardy (1892 – 1957), actor şi regizor american, „Bran” din cuplul de comici „Stan şi Bran”.

1975 – Se naşte Charlize Theron, actriță din Africa de Sud, câștigătoare a premiului Oscar; despre cariera sa, Charlize spunea „Am lucrat mult şi-mi place. De altfel, este şi greu să nu-mi placă. Cred că am lucrat atât şi pentru că am avut ocazia să joc cu actori străluciţi”.

charlize

2009 – Moare Tatiana Stepa (n. 1963), cântăreață de muzică folk. Debutează în 1982 în Cenaclul Flacăra, pe Stadionul Făgăraş cu „Și-am să-mi fac o doină” (versuri Adrian Gavrila). Rămâne în Cenaclu până la interzicerea acestuia în 1985, iar între 1992 şi 1995 este membră a Cenaclului “Totuși Iubirea”, participând la peste 2000 de spectacole. După 1996, susţine până în 2009 alte 1000 de spectacole şi participă la toate festivalurile de folk. În ultima perioadă a vieţii, face parte din grupul „Partaj”, alături de Magda Pușkaș.

Tatiana-Stepa

 Citiţi şi

Până în 2030 nu vei mai deține niciun gadget

Dior J’adore Infinissime – un înveliș al încrederii

Anamaria Marinca, alături de Charlize Teron în The Old Guard

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro