Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Şcoala de cârnaţi

7 February 2014

liliana angheluțăSunt copii de 14 ani!

Cuţite enorme pentru mâinile lor prea albe!

Copii crescuţi şi ei în faţa calculatorului, copii care nu ştiu să-şi facă singuri nici un ou!

Dar vor!

O nouă generaţie!

Ceilalţi, mai mari, au terminat universităţi: marketing, economie bancară etc., au dat examene grele, au învăţat mult şi-şi mănâncă sufletul cu diploma-n mână.

Pentru că de muncă… nu-i!

Ăştia mai mici au priceput! Unii!

În Abruzzo, Italia, s-a deschis din 2012 Şcoala Naţională de Măcelărie şi Gastronomie.

Şi s-au apucat elevii de treburi serioase. Tranşează porci, separă carnea, pregătesc şunculiţe şi cârnaţi, folosesc mirodenii, învaţă moduri de conservare…

Mai învaţă să facă brânzeturi. Italia are zeci de reţete: unele se păstrează învelite în fân, altele în cojiţele boabelor de struguri, unele sunt tăvălite prin boabe de piper, altele prin rozmarin sau salvie. Sunt brânzeturi cu miez de nucă, altele cu inimă de unt…

Scoala de carnati

Foto: Nicola D’Alessio

Copiii ăştia frământă aluaturi, împletesc pâinea şi dospesc cornuri!

Nu vor să fie avocaţi sau directori de marketing… fără market!

Vor să ducă mai departe tradiţii şi gusturi.

Vor să-şi pună sufletul pe mesele celor ce le vor cumpăra mai târziu cârnaţii, caşul, pâinea.

Pentru că de avocaţi se mai lipseşte lumea… dar pâinea e a noastră şi e de toate zilele!



Citiţi şi

Ceasul

Primul gând a fost să dispară, îngrozită că cedase atât de repede

„Cânt ca să nu sufăr, vă cânt ca să nu suferiţi.”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
671 views

Your tuppence

  1. Mirela Baron / 7 February 2014 19:18

    Doamne ce inapirati sunt ! Mersi

    Thumb up 0 Thumb down 2
    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro