Şi păpuşile locuiesc în case scumpe

21 December 2015

Vă spun un secret. Deşi pe axa timpului am lăsat copilăria departe, pe axa sufletului încă este prezentă. Uneori răzbate în decizii (şi în lumea adulţilor nu e mereu de apreciat), alteori răzbate în bucuriile şi micile plăceri nevinovate ale vieţii. Secretul meu este că… nu râdeţi! încă mai cumpăr păpuşi, mai ales cele de colecţie. Sau cele vintage, cu capul de porţelan şi îmbrăcate în ţinute elaborate până în cel mai mic detaliu. Adevărate opere de artă, unele dintre ele ajungând la preţuri record, aşa cum este şi cea mai scumpă păpuşă din lume realizată de firma germană Kammer & Reinhardt. Aceasta a fost vândută la o licitaţie de Casa Bonhams din Knightsbridge, Londra, pentru 400.000 de dolari. Preţul ei este justificat de măiestria cu care a fost realizată, imitând la perfecţiune o fetiţă, având mai multe trăsături umane decât oricare altă păpuşă. Desigur că mi-ar fi completat de minune colecţia.

Sau, dacă nu această creaţie, poate că, la un moment dat – acum, de Crăciun, am voie să visez -, o casă de păpuşi, chiar dacă nu va fi chiar cea mai scumpă casă de păpuşi din lume. Da, mă refer la „Astolat Dollhouse Castle” care valorează 8,5 milioane de dolari. Are 29 de camere şi 10.000 de piese de mobilier în miniatură, care aduc aminte de camerele împăraţilor. Creatoarea acestei bijuterii este Elaine Diehl, inspirându-se în realizarea ei din balada „Lady of Shalott”, scrisă de Tennyson. Elaine a lucrat nu mai puţin de 13 ani la această casă de păpuşi care, în timp, s-a transformat din jucărie în piesă de colecţie. Printre obiectele cele mai de preţ ale căsuţei se numără un pian care costă peste 6.000 de euro, o Biblie, un set de veselă şi o bibliotecă plină de cărţi, notează publicaţia britanică „Daily Mail”.

papusi

Această căsuţă pentru păpuşi va fi expusă la Muzeul de Artă Nassau, cu ocazia unui eveniment caritabil dedicat copiilor care suferă de autism: „Castelul Astolat este cea mai fină şi detaliată miniatură din lume, o combinaţie rară de artă, sculptură, inginerie şi detalii, foarte diferită de orice altceva”, a declarat Paula Gihooley, curatorul muzeului.

Sufletul meu de copil se bucură să ştie că omenii nu au uitat bucuria jocului, ridicându-l la nivel de act artistic, de pe urma căruia pot beneficia foarte mulţi copii. Aşa cum şi copiii noştri se pot bucura, chiar dacă nu de cea mai scumpă păpuşă din lume sau de cea mai scumpă casă de păpuşi din lume, de păpuşile de la Noriel. Iar părinţii lor – de reduceri şi oferte! Nici eu nu voi lăsa să treacă acest Crăciun fără să măresc familia păpuşilor mele.

Crăciun fericit tuturor!Citiţi şi

Stimate domn divorțat

Bunici tineri

Oliver Sacks, fermecător și instructiv – Fluviul conștiinței (zece eseuri)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro