Stimați bombănitori

8 June 2014

E bun câte un eveniment sportiv de genul celui de ieri nu neapărat pentru valoarea lui în sine, cât mai ales pentru că e capabil să dezvăluie găunoşenia unor conaţionali. Chiar şi aici, pe facebook, am avut surpriza să întâlnesc amici care şi-au găsit să persifleze bucuria românilor pentru că Simona Halep s-a calificat în finală. Că sunt manipulaţi cu ajutorul unui naţionalism desuet şi periculos, că sunt imbecili că sunt mândri pentru merite care nu sunt ale lor, că sunt atinşi de un spirit gregar care nivelează creiere ş.a.m.d.

Halep

dan liviu boeriuStimaţi bombănitori, eu nu vă urăsc. Mi-e milă de voi. Să nu fii capabil să te bucuri de un succes extarordinar, să nu fii în stare să apreciezi şi să te emoţioneze performanţa, să nu poţi, în micimea ta de vigilent perpetuu, să vezi în lupta celor două tenismene un spectacol aproape artistic, toate astea spun mai multe despre handicapul tău afectiv decât despre sentimentele primare ale celor care, slavă Domnului!, mai pot încă să vibreze la reuşita altora. Eu nu sunt un mare fan al tenisului. Dar recunosc că ieri am trăit fiecare secundă a meciului de parcă aş fi fost în faţa unei comisii de examen foarte severe. Oi fi manipulat, gregar, prostuţ şi cum vrei tu. Tu, în schimb, ce ai pus în locul acestei fericiri tâmpe a mea, pe care o dispreţuieşti?Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

“Am curățat mai multe toalete decât voi toți împreună și unele dintre ele erau … Pur și simplu nu pot să uit. Asta e viața.” Jensen Huang

Reacție la Macarena (Erika Isac)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Cristina / 8 June 2014 22:56

  Eu nu am vazut bombanitori la adresa bucuriei (oi fi eu mai norocoasa la amicii online), ci la adresa mandriei (si cu acestia sunt de acord). Eu o diferenta intre “Bravo, Simona!” / “Hai Simona!” / “Ne bucuram pentru tine, Simona!” / “Ne bucuram ca pui Romania intr-o lumina buna, Simona!”, pe de-o parte, si “Suntem mandri pentru ceva la care nu avem nicio contributie!”, pe de alta parte. Nu ne impiedica nimic sa ne bucuram trei zile si trei nopti pentru reusitele acestui om minunat si pentru felul pozitiv in care ele au consecinte asupra noastra, si in acelasi timp sa ne intrebam sincer, fiecare pe sine, in ce masura am contribuit si vrem sa contribuim de acum inainte la crearea unui mediu in care oamenii ca Simona sunt sustinuti sa reuseasca si sunt modelele pe care le valorizam cel mai mult. S-ar putea ca o astfel de reflectie sa ne amarasca un pic gustul euforiei, dar eu cred ca merita un pic de medicament amar daca ne motiveaza sa fim mai responsabili in comportamentul nostru fata de societatea din care facem parte.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro