Știu că o trădez, dar nu pot fără tine

12 August 2016

Te-am visat. Aproape că îţi simţeam mirosul de sare şi de alge de pe pielea arsă, până când m-a trezit ea. Cu ochii abia deschişi, îi văd pijamalele prea largi pe trupul fragil de copil naiv. Închid ochii şi te văd. Încă eşti acolo, purtând cămaşa mea. Vreau să te ating şi să mă joc cu sânii tăi, pe care numai eu ştiu cât îi ador.

Ea a plecat la bucătărie, îmi pregăteşte micul dejun. Eu iau telefonul şi îţi verific profilul, pentru a nu ştiu câtă oară. Eşti undeva la plajă, văd. Sunt în stare să bat litoralul la pas, doar să te găsesc. Desigur, eşti cu prietena ta şi probabil că râdeţi de mine chiar în clipa asta. Mănânc ce mi-a pregătit ea, îmi iau ţigările şi merg pe plajă. Sunt sute de oameni, cum să te găsesc? Intru din nou pe profilul tău, în speranţa că ai postat pe ce plajă te afli. Nimic, doar o poză cu tine, pe malul marii. Îţi admir trupul în fotografie, apoi te caut cu privirea, în mulţime. Nu-i nimeni care să îmi amintească de tine.

femeie plaja

Mi-am amintit că iubeşti cafeaua, aşa că am început să mă plimb prin cafenele. Speram să te văd, visătoare, la o masă, savurând o ceaşcă de cafea tare. Nu erai acolo. Doar copii gălăgioşi care chiuleau de la liceu, postând ţigări şi râzând zgomotos. Unul dintre ei îşi atinge, întâmplător, colega cu părul blond. E atât de stângaci, noi o făceam mult mai bine. Şi nici nu eram cu mult mai bătrâni decât ei când te iubeam în fiecare colţ întunecat al oraşului.

Te-am căutat şi prin baruri dosite. Nu se comparau cu barul nostru, dar speram să te zăresc printre norii de fum. Nu erai nici acolo. Mi-am aprins ţigara şi mi-am comanat ceva de băut, deşi abia erau orele amiezii. Îmi amintesc cum beai tu, până îmbătai toată masă. Ei erau pierduţi, dar tu îţi mai turnai un pahar de vin, perfect lucidă. Îmi plăcea să cred, pe atunci, că tu îţi pierzi controlul numai în braţele mele. Desigur, erau şi alte momente în care erai în tranasă, mai ales când dansai.

Asta m-a făcut să vreau să te caut în fiecare club şi la fiecare petrecere din seara asta. Sunt în stare să cer bani cu împrumut, numai să te întâlnesc, să te pot privi cum străluceşti pe ringul de dans. Te şi văd, mai seducătoare decât o cadână, cum îţi mişti şoldurile pe ritmuri latino sau orientale.  Abia aştept să vină seara să te pot găsi. Va fi una dintre acele nopţi în care vei fi regina mea neîncoronată.

Acum, că ştiu ce am de făcut, mă întorc acasă. Ea probabil îşi face griji că nu am ajuns la prânz. La noapte am să te caut, şi te voi găsi. Chiar dacă o să-ţi dai ochii peste cap că mă vezi după atâta timp sau o să mă condamni că o trădez, ştiu că asta aştepţi.

*

Cu inima liniştită, s-a îndreptat spre faleză. Voia să privească marea şi să îşi imagineze cum valurile alintă trupul iubitei sale. Şi atunci, a simţit-o. Era briza, care îl mângâia suav, trezindu-i simţurile. Erau valurile sălbatice care îşi pierdeau forţa când se spărgeau la mal. Era mirosul ei de alge şi sare, inundandu-i  nările, chiar acolo. Forţa cu care îi domină pe toţi, mişcările senzuale, vraja şi misterul îl învăluiau pe faleză. Ea era marea, o putea simţi, o putea iubi, deşi ştia că nu îi va aparţine. S-a aruncat în apă precum un amorez în braţele iubitei regăsite, deşi ştia că asta îi poate aduce sfârşitul. Sufletul lui aparţinea mării, îi aparţinea ei şi dorul se preschimbase în extaz.

Iar prânzul îl aştepta pe masă…

Guest post by Roxana Ştefania

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Oare atât merit? Câteva cuvinte îngrămădite pe o foaie A4, ruptă neglijent de la jumătate?

Dragă eu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro