Sufletul – entitate sau închipuire?

22 July 2019

Draga mea, nu știi ce se întâmplă cu tine? Încerci să smulgi ghearele care îți strâng interiorul, dar găsești doar o rătăcire în infinitul văzut prin ochii de îndrăgostit? Aceasta ești tu acum, un suflet, o sumă de mesaje exterioare ce diminuează treptat eul tău autentic. Sau poate…

Încă speri să te mai agăți de ceva, dar nu mai poți sau nu mai vrei. Acesta este sufletul? Un vid incomensurabil care trage carnea de pe tine și o scufundă într-o pierdere a rațiunii și a trăirilor reale? Ești dezamăgită! Vrei să țipi? Țipă! Fugi în lume și strigă-ți iubirea. Umple-ți inima cu tot ce te face fericită, cu tot ceea ce înainte definea perfect mulțumirea și liniștea lăuntrică. Fii tu! Nu te uita! Știu că îți este dor de tine, știu că ai face orice pentru a-ți regăsi speranțele, dar pur și simplu realizezi că totul s-a evaporat. Sau poate doar asta îți dorești, să renunți, să eviți a mai consuma energie în neant.

Poți oare să controlezi tot ce simți? Probabil te-ai întrebat întotdeauna cum apar sentimentele. Ceea ce se zbate în noi când ne vedem se numește suflet sau este doar o închipuire? Aproape că devii sceptică în ceea ce privește controlul gândurilor. Până astăzi iubești, până mâine vrei să fie la fel, dar totul este relativ. Iubești cu tot întregul tău, cu fiecare por și fiecare respirație. Iubești și atât! Fără nicio explicație logică. Nu poate fi totul un joc în care Nevăzutul mută pionii după propriul plac! Gândim în avans și ne închipuim că totul va fi bine. Şi dintr-odată, nu este! Nu este! Ce faci acum? Nimic. Stai și gândești un nimic. Primești totul aşa cum ți se oferă, într-un ambalaj frumos împachetat numit dragoste. Bucuria ochilor celuilalt devine fericirea ta, zâmbetul său este motivul cel mai bun pentru a merge mai departe. Cauți îmbrățișări care descătuşează forțe, priviri dincolo de rațiune și simțuri, plimbări prin lumi paralele, neobosite să primească aceleași suflete îndrăgostite de viața lor împreună.

Tu acum vrei sa te convingi ca vidul te-ar ajuta să treci mai departe peste un foarte posibil și previzibil nimic.

Citiţi şi Eu nu lupt cu ea pentru tine, lupt cu tine pentru sufletul tău!

Speri, visezi, ai din nou așteptări. Din nou! Din nou! Din nou! De ce? Deoarece în mintea ta este o mare de idei și informații – nici nu îți imaginezi cât încerci în sinea ta să te gândești la nimic, dar găsești doar dragoste. Tu acum vrei sa te convingi ca vidul te-ar ajuta să treci mai departe peste un foarte posibil și previzibil nimic. Știi, este greu să dai sens din nou unui nimic ce înainte de aceasta a avut un sens unic, neinterschimbabil cu niciun alt sens al lumii prezente. Sensul inițial este greu de recuperat și nu orice nimic poate face acest lucru. Trăiește în nimic, în această dragoste a nimănui și nu mai spera, doar conservă-ți sensul pentru un alt sens ce te va găsi. Odihnește-te! Milioanele de întrebări te-au obosit.

Va veni și vremea când vei afla dacă sufletul ești chiar tu, omul cu trăiri autentice sau doar o mantie cu care te acoperi inconștient pentru a încerca o fericire ce ți-o doreşti pentru tot restul vieții.

Guest post by Patricia Savu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

Îndrăgostiți la 40 de ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Valentina / 22 July 2019 17:38

  Cele mai high trairi le-am avut la 18 ani si ce am simtit nu au fost fluturi in stomac, cum spun majoritatea.Cum ieseam din bloc,daca il vedeam sau ma gandeam la el, simteam un flux energetic la nivelul capului, constiintele noastre se dizolvau una intra-alta,alcatuind un tot unitar.Pentru mine asta este sufletul, atunci Universul devine perfect.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro