The Strokes are back

19 February 2011

2011 se anunță un an foarte bun pentru muzica rock: albume mult așteptate de la trupe precum Muse sau Arctic Monkeys, debutul solo al lui Noel Gallagher, reunirea trupei cult Pulp și o surpriză extrem de plăcută de peste ocean: al patrulea album de studio al revoluționarei trupe new yorkeze The Strokes.

Acum zece ani, The Strokes debutau cu albumul Is This It care a fost cotat cu 4 stele de Rolling Stone și cu un rating de 9.1 de Pitchfork Media, iar New Musical Express l-a declarat albumul deceniului – poate cel mai impresionant debut al unei trupe rock din anii 2000. Pe bună dreptate: vocea inconfundabilă a lui Julian Casablancas, solo-urile de chitară epice ale lui Albert Hammond Jr. și poate cele mai melodice linii de bas, de care se face responsabil Nikolai Fraiture, fac din The Strokes un gen în sine.

Au urmat alte două albume care au atestat cronologic talentul și maturizarea trupei: Room on Fire (2003) și Last Impressions of Earth (2005) după care The Strokes a intrat într-un con de umbră – membrii urmând fie cariere solo, cum a fost cazul lui Julian Casablancas, fie au ales să facă parte din diverse alte proiecte.

Au început să compună piese pentru albumul Angels înca din 2009, materialul urmând să fie lansat abia în prima jumătate a acestui an, pe 22 Martie. Titlul albumului este o metaforă pentru membrii trupei. “Albumul a luat naștere din 5 oameni diferiţi”, spune Albert Hammond Jr.

Pe 13 februarie, The Strokes au lansat Under the Cover of Darkness, primul single de pe Angels, piesa fiind accesibilă gratis pe site-ul trupei timp de 48 de ore. La prima audiție, Under the Cover of Darkness are acel sunet proaspăt, viu, de pseudo-bășcălie extrem de melodioasă întâlnit pentru prima dată pe Is This It și anunță un album The Strokes cel puțin pe măsura albumelor precedente. Bonus, multe concerte The Strokes în Europa – primele festivaluri fiind deja anunțate, printre care Benicassim în Spania și Super Bock Super Rock în Portugalia.Citiţi şi

Arctic Monkeys – Do I Wanna Know?

Daniel Rocca: ”Poezia înseamnă terapie, te îndeamnă să te regăseşti şi să îmbrăţişezi tot ce este mai frumos în tine”

Last nite

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro