Tinder – studii de cazuri

18 August 2023

Fiecare iubire pierdută e un caz nerezolvat. Oamenii devin ei înșiși cazuri nerezolvate. După o mare iubire pierdută nici nu mai știi cine ești. Te împrăștii ca un puzzle pe care, apoi, încerci să-l rezolvi pe întuneric. Orbecăi după fiecare piesă și încerci să-i găsești locul potrivit. Și-uite așa începi să-ți cauți bucățile lipsă oriunde. De exemplu… pe Tinder. Acolo, o altă grămadă de piese răvășite și amestecate așteaptă să-și găsească rezolvarea.

În perioadele mele de căutări interioare și exterioare, am apelat la celebra aplicație de dating, Tinder. La început a fost curiozitate, dublată de o jenă mocnită. Ce caut eu aici? Chiar așa am ajuns?

Apoi, au urmat relaxarea și obișnuința. De câte ori mă plictiseam, ieșeam la întâlniri în jurul casei, dar asta știam doar eu. Cele două restaurante aflate la doar câțiva metri de locuința mea erau locurile perfecte în care să întâlnesc prințul din povești. Bine, n-o să vă spun că împărțisem și restaurantele, și pretendenții în două categorii: A și B. Sau să vă spun?

Hai, că tot am fost sinceră de la început. Vă spun. La restaurantul de categoria A se putea fuma, deci aș fi putut sta mai mult, eu fiind fumătoare. Acolo îi atrăgeam pe cei care mă impresionaseră cumva în conversațiile virtuale avute până la momentul întâlnirii. Acestia erau pretendenții de categoria A. La restaurantul de categoria B nu se fuma, fapt pentru care stăteam puțin și acolo îmi dădeam întâlnire cu cei care nu se calificaseră pentru podium, ci erau doar de o… mențiune.

Pare malefică strategia mea? Nici gând. Era vorba despre timpul meu și despre viața mea. N-aveam nevoie de mai mult de-o cafea ca să-mi dau seama cu cine am de-a face.

O să fiu destul de indiscretă încât să exemplific ca să mă înțelegeți mai bine:

1.Domn divorțat, 50 de ani, cu gânduri pure de relație serioasă. În mijlocul conversației, îmi spune despre nu mai știu ce că “creează dependință”. Era să-mi dea cafeaua pe nas și mai multe nu. I-am mai dat totuși o șansă și l-am întrebat: “Ce creează?” “Dependință”, a fost răspunsul lui inocent. NEXT!

2.Domn, 48 de ani, mândru de el și de meseria lui de operator imagine la o televiziune. Ceva din limbajul lui verbal și corporal îmi spunea că minte întruna. Mi-am luat rămas bun repede și am sunat pe cineva de la televiziunea la care, culmea, lucrasem și eu, și unde spunea și individul că lucrează. Din nou mi-am lăudat intuiția. Mințise. Era șofer acolo, dar probabil cu o mare admirație pentru operatorii de imagine. NEXT!

3.Domn, 51 de ani, serios, manierat, potent financiar, își căuta jumătatea. Se plângea că muncește mult și nu prea are timp liber, dar și-ar dori să iubească din nou. Încheiase o relație de opt ani și visa la ceva asemănător. L-am întrebat cum se simte singurătatea la un bărbat. Mi-a răspuns trist: “Nici ceștile de cafea nu mai are cine să le spele dimineața.” NEXT!

4. Tânăr flăcău, 40 de ani, niciodată însurat, rebel și sigur pe el în conversațiile virtuale purtate înainte să ne întâlnim. Mi-a promis încă din primele discuții că nu voi mai avea nevoie niciodată de aplicația aceea după ce-l voi cunoaște pe el. Curajoasă din fire, mi-am asumat riscul și m-am îndreptat spre restaurantul de categorie B unde mă aștepta prințul. Pe măsură ce vorbeam, stima de sine a început să-i scadă și au început să-i tremure mâinile și vocea. S-a declarat învins. Până și nota de plată am plătit-o eu integral. Ce ți-e și cu prinții ăștia… NEXT!

Acum, trebuie să recunosc că am trișat puțin în povestea pe care v-am spus-o. Am scris doar despre cafelele băute degeaba la restaurantul de categorie B. N-am suflat nimic despre cel de după colț, despre restaurantul de categorie A unde se fuma.

Acolo s-a născut o iubire tulburătoare, memorabilă, de genul celei pe care ai povesti-o nepoților. Despre acest caz n-am făcut un studiu fiindcă n-am avut timp. Am ars pe dinăuntru ca țigara, m-am împrăștiat în mii de piese de puzzle și abia târziu, după câțiva ani am fost adunată bucată cu bucată, asamblată, întregită, de un bărbat cu care n-am băut cafea și care m-a dus din prima zi, călare pe motor, spre iubirea după care orbecăisem atâta vreme.

Caz rezolvat!

Nouria Nouri

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Dragă eu

Sisifiana povară a iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro