Toate pânzele sus! Jupiter în semnul Leului

18 July 2014

IngridE vremea să credem iar în miracole – acesta este mesajul astral pentru următoarele treisprezece luni. Planeta Jupiter și-a făcut triumfala intrare în semnul Leului miercuri, 16 iulie, și va călători în domiciliul Soarelui până în ziua de 12 august a anului viitor.

Jupiter, stăpânul zeilor în mitologia romană, însuși Zeus în mitologia greacă, semnifică din perspectivă astrologică bunăstarea, prosperitatea, succesul, norocul, posibilitatea de dezvoltare, independența și dorința de cunoaștere. Guvernează călătoriile pe meleaguri străine, studiile, religia dar și legea. I se mai spune Marele Benefic, planetele “atinse” de Jupiter se manifestă expansiv într-o direcție pozitivă. Insuflă optimism, veselie, inspirație, pe scurt, bucuria de a trăi. Casa în care se află Jupiter în harta natală ne vorbește despre felul în care atragem șansele bune de partea noastră dar și în ce găsim mulțumire, împlinire și posibilități de progres în existența noastră. Jupiter traversează întreg cercul zodiacal în doisprezece ani, zăbovind în fiecare semn aproximativ un an. Astrologia tradițională îl pune stăpân peste semnele Săgetătorului și Peștilor.

Viața este menită să fie trăită cu bucurie, culoare și creativitate, nu măsurată în corvezi ce trebuiesc îndeplinite. Într-o lume în care fericirea este cântărită în bogăție și celebritate, Jupiter în Leu ne întreabă pe fiecare în parte: când ai fost ultima oară copil și când ți-ai măsurat fericirea asemenea unui copil? Copilăria ne aducea fericirea în porții îngerești de înghețată, zile de vară amorțite de căldura soarelui, prietenii credeam legate pe vecie, muzică și o mulțime de alte mărunțișuri. Fleacuri, le-am numi acum îndreptându-ne privirea în trecut cu ochii adultului care am devenit. Pentru că am crescut în oameni mari cu treburi importante și responsabilități, adesea alergând în căutarea fericirii pe poteci abrupte și, mai ales, greșite. Fericirea e în noi și-n lucruri mărunte, dar cu semnificație mare, ne strigă, zâmbind, Marele Benefic în tranzitul său prin semnul Leului.

Leul, semn fix, de foc, corespunde casei a V-a zodiacului și guvernează copiii, jocul, creativitatea și nu în ultimul rând, dragostea în toate ipostazele sale. Jupiter în Leu ne ajută să ne exprimăm individualitatea, să ne facem cunoscute părerile și credințele într-o manieră expansivă, grandioasă, creatoare și mai ales unică. Ne învață să devenim încrezători în potențialul nostru creator, să avem inițiativă și să fim curajoși în demersurile noastre. Ne insuflă exuberanță, optimism și voie bună. Una din fațetele Leului – veșnicul copil – ne îndeamnă cerem și să împărțim cu generozitate și mai ales cu sinceritate, dragostea și afecțiunea, găsind astfel mulțumirea de sine. Este vremea să ne (re)descoperim talentele, să adoptăm o atitudine încrezătoare și creativă în acțiunile noastre. Acesta este felul în care Jupiter în Leu ne promite că vom atrage norocul de partea noastră.

Joy

Întrucât calități fără defecte nu știu să existe, Jupiter în domiciliul Soarelui poartă cu sine și o latură mai puțin pozitivă. Viciile lui Jupiter în Leu sunt aroganța, mândria exacerbată dar și o prea mare încredere în forțele proprii atunci când nu există o fundație solidă care să justifice această atitudine.

Norocoșii din linia întâi vor fi cei cu Soarele și Ascendentul în Leu, dar nu mai puțin avantajați sunt frații cu care Leul împarte elementul foc: Berbecii și Săgetătorii. Însă norocul nu este împărțit doar lor, fiecare semn zodiacal primește o porție binefăcătoare de șansă și încredere într-un anume sector al vieții. Cu precădere vor fi influențate pozitiv profesiile artistice (artiști, pictori, scriitori) și zona de divertisment. Copiii vor fi în prim plan, iar dacă nu avem copii, e o bună ocazie să ne întoarcem atenția către noi, la copilul pe care fiecare îl avem ascuns undeva în ungherele inimii.

Pentru afaceri, Jupiter în Leu înlesnește succesul printr-o abordare încrezătoare, chiar mândră în ceea ce o companie are de oferit. Investiți în brand-ul personal și alegeți să comunicați potențialilor clienți ce vă face unici în sectorul în care activați. Sunt șanse să atrageți mai mulți clienți prin campanii de reduceri, tombole și evenimente caritabile. Un bonus sau o reducere specială oferită clienților existenți le va insufla sentimentul că sunt cu adevărat prețuiți.

În dragoste, călătoria lui Jupiter în Leu ne îndeamnă la gesturi mărețe, fastuoase, teatrale chiar. Încurajează unicitatea, sinceritatea, creativitatea și încrederea în sine în relaționarea cu cei dragi. Ne spune că vom fi iubiți pentru că suntem noi, unici, fără pereche. Și ne mai spune că dar din dar se face Rai, generozitatea în iubire întoarce la rândul său iubire.

În călătoria sa prin Leu, Jupiter va face cu celelalte planete câteva aspecte interesante pe care cred că merită să le menționez.

26 iulie 2014 – 10 august 2014 Jupiter va forma un aspect tensionat de cuadratură cu Marte proaspăt intrat în domiciliu, în Scorpion. S-ar putea să vrem totul dintr-o dată iar pentru asta am fi tentați să depunem efort fizic până la epuizare. Determinare și voință de fier, imaginați-vă un general de armată hotărât să câștige bătălia în care luptă pentru a fi avansat în funcție.

15 septembrie 2014 – 10 octombrie 2014 După ce în prima jumătate a anului s-a duelat cu Uranus de pe poziții potrivnice, iată că a venit vremea ca adversarii să devină aliați și să formeze un aspect frumos de trigon. Sunt zilele ideilor geniale, briliante iar adjectivele ar putea continua preț de câteva rânduri. Sugerez să vă notați gândurile, chiar dacă în mod obișnuit nu o faceți. Un gând aparent neînsemnat s-ar putea dovedi sămânța unui proiect de viitor cu adevărat impresionant.

Eclipsa de Lună din 8 octombrie 2014 trimite unde benefice către Jupiter. Pentru cei cu planete în decanul al doilea (gradele 10-20) al semnelor de Aer (Gemeni, Balanță, Vărsător) și Foc (Berbec, Leu, Săgetător) poate fi o chemare favorabilă la poarta destinului pentru a li se împărți norocul.

14 octombrie 2014 – 17 noiembrie 2014 Jupiter, nu demult era prieten cu Saturn aflat în Scorpion, dar iată că acum își găsesc motive de ceartă formând o cuadratură de toată frumusețea. Supranumită “Planeta Profesor”, Saturn îi explică idealistului Jupiter că lucrurile trebuie făptuite cu răbdare și înțelepciune. Sunt posibile blocaje în demersurile voastre, însă atunci când aspectul se va desface, este foarte probabil să constatați că amânarea impusă din exterior a fost de folos ajutându-vă să revizuiți chibzuit proiectele în care sunteți implicați.

8 decembrie 2014 – 10 aprilie 2015 Jupiter se întoarce în mișcare aparent retrogradă și urmează patru luni în care puteți munci la proiectul pe care îl aveți în desfășurare. Retrogradarea conturează necesitatea găsirii unor strategii și soluții noi acolo unde ați întâmpinat blocaje. Negociere, discuții, schimbare de plan, abordări noi. Nimic însă nu este definitiv în această perioadă. Mai încercați ar putea fi cei cu planete în decanele doi și trei din semnele Scorpion și Taur.

12 februarie 2014 – 30 martie 2015 În mișcarea sa retrogradă, Jupiter dansează pentru a doua oară cu Uranus aflat în Berbec. Universul oferă încă o șansă extraordinară la idei formidabile cu ajutorul cărora veți reuși să vă împliniți lucrarea căreia v-ați dedicat.

10 aprilie 2015 – 11 august 2015 Toate pânzele sus! ne îndeamnă acum Jupiter. Acesta traversează semnul Leului în exact patru luni, aproape alergând de la gradul 12 până la gradul 30. A venit clipa să definitivați acel proiect extraordinar început în prima etapă de mers direct a planetei Jupiter. Petrecerea alături de maiestuosul Leu se încheie în ziua de 11 august, pentru că Jupiter bate la ușă și intră cu mare elan în semnul Fecioarei. O nouă poveste, o nouă aventură urmează.

Voi schița în rândurile de mai jos tendințele pentru Ascendentul poziționat în cele douăsprezece semne zodiacale. N-ar strica să aruncați o privire și la semnul unde aveți Soarele natal.

Ascendent Berbec

Relația cu copiii este avantajată. Dacă nu sunt copii, o sarcină sau o naștere în familie este posibilă. Unde nu vorbim despre urmași, copilul poate fi un hobby sau orice alt proiect creativ. Cei care activează într-un domeniu artistic au șanse foarte bune de a se promova și chiar de a prospera material de pe urma talentului pe care îl au. Șanse de vacanțe frumoase, multă distracție și foarte probabil, multă dragoste.

Ascendent Taur

Norocul celor cu Ascendent în Taur vine de acasă. Fie că urmează să facă investiții imobiliare, să se mute într-o casă mai mare sau să aducă îmbunătățiri căminului existent, aceștia vor depune toată energia pentru a-și crea un cămin pe placul lor. Iar Jupiter îi susține în acest demers. Accentul este pe siguranța emoțională și este posibilă o mai bună relație cu familia extinsă.

Ascendent Gemeni

Comunicare, cunoaștere, călătorii – ce poate fi mai frumos pentru cei cu Ascendentul în Gemeni? Unii dintre voi se hotărăsc să urmeze o facultate, alții se pot întoarce la studii pentru o nouă specializare. Profesorii pot avansa sau își pot dobândi acum recunoașterea pe care o așteptau. Cei care activează în afaceri pot avea un an cu vânzări foarte bune.

Ascendent Rac

E momentul acestora de a investi bani albi pentru zile negre. Câștigă o mai mare încredere că își pot susține financiar familia dar au și inspirație în investiții pe termen lung. Eventuale probleme financiare din trecut își găsesc acum rezolvarea. La serviciu pot primi o promovare care le va aduce venituri mai mari.

Ascendent Leu

Răsfățatul zodiacului în acest moment, Leul primește de la zânele bune șansa extraordinară de a investi în propria persoană. Va privi viața într-o manieră nouă, optimistă și va avea mai multă încredere în sine. Energia este la cote maxime. Este un moment excelent pentru a demara un proiect de lungă durată care îl va avea pe acesta beneficiar unic.

Ascendent Fecioară

Pentru ei, tranzitul lui Jupiter în Leu este o perioadă de odihnă, meditație și lucru cu propriul suflet. Unora li se oferă oportunitatea de a se implica în acțiuni caritabile, alții poate vor fi preocupați de evoluția lor spirituală. Sau se vor retrage în spatele scenei hotărând să-și refacă forțele pentru intrarea lui Jupiter de anul viitor în casa lor întâi. Oricare ar fi abordarea, Jupiter le oferă toată protecția de care au nevoie.

Ascendent Balanță

E vremea celor cu Ascendentul în Balanță să li se împlinească dorințele. Ce aspirații aveți a căror împlinire o așteptați de doisprezece ani? Norocul vine de la prieteni sau de la persoane pe care le veți numi, după ce le veți cunoaște, îngeri păzitori. Prietenii noi se leagă, prieteni din trecut reapar. Puteți fi avantajat ca membru al unei comunități, al unui grup cu interese comune sau al unei asociații de profil.

Ascendent Scorpion

Clipa de glorie și recunoaștere publică aparține pentru următorul an celor cu Ascendentul în Scorpion. E momentul lor să strălucească. Succes, realizări în sectorul profesional, reușită în afaceri. Sau o oportunitate grozavă de avansare în carieră. O diplomă sau o căsătorie. Jupiter le oferă cadou putere și celebritate.

Ascendent Săgetător

Plimbarea lui Jupiter prin Leu este probabil una din cele mai benefice perioade pentru aceștia. Studii, călătorii exotice, poate publicarea unei lucrări științifice sau a unui volum de proză? Lărgirea orizontului, senzația unică de libertate și independență asemeni unei păsări libere înfruntând universul – cam acestea sunt lucrurile care îl fericesc pe individul cu Ascendent în semnul Săgetătorului. Iar Jupiter, stăpânul lor, le oferă cu generozitate tot ceea ce iubesc.

Ascendent Capricorn

Siguranța emoțională revine în atenția celor cu Ascendent în Capricorn. Semn practic, acesta experimentează tihna sufletului prin siguranță materială. Actorii pe scena financiară a acestora vor fi investițiile comune, creditele dar și planurile de plasament pe termen mediu și lung. O posibilă moștenire, acolo unde este cazul și harta natală predispune.

Ascendent Vărsător

Semn liber și independent, Vărsătorul primește de la Jupiter darul relaționării și al parteneriatului. În funcție de harta natală, pot deveni cap de afiș parteneriatele de afaceri sau cele sentimentale. O nouă relație de dragoste este posibilă, una încheiată la starea civilă. Dacă sunteți implicați într-o acțiune judecătorească, Jupiter vine în sprijinul rezolvării favorabile a disputei.

Ascendent Pești

Pentru aceștia, guvernatorul lor tradițional, Jupiter, le-a pregătit șanse bune la locul de muncă, dar le oferă protecție și în privința sănătății. Au o ocazie grozavă pentru a începe o dietă, pentru a-și schimba stilul de viață – orice ar însemna acest lucru – mâncare sănătoasă, odihnă, sport, renunțare la vicii.

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – Exclusiv pentru Catchy.ro

Pe Ingrid o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Scrisorile de odinioară

După douăj’ de ani

Raiul de dincolo de alunecările de maluri

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro