Tony Bennett – number one la 85 de ani

1 October 2011

Legenda muzicii jazz, Tony Bennett arată lumii “that he still got it”, chiar şi la venerabila vârstă de 85 de ani. Cântăreţul a devenit miercuri cel mai în vârstă artist ajuns pe primul loc în topul Billboard al vânzărilor de albume din SUA, cu un album de duete pe care l-a înregistrat cu o serie de artişti celebri, printre care se numără şi cântăreaţa Amy Winehouse, care a decedat anul acesta la sfârşitul lunii iulie.

Tony Bennett intră la 85 de ani în Billboard 200 direct în vârful clasamentului, doborând recordul deţinut din 2009 de cântăreţul pop Bob Dylan. Care, la aproape 68 de ani, a fost cel mai în vârstă artist ce a urcat cu un album până pe locul întâi – Together Through Life.  Dar Bennett îl întrece şi pe Frank Sinatra ca cel mai vechi artist cu un album în top 10. Sinatra avea 79 de ani în decembrie 1993, când a apărut live pentru ultima dată la finala Billboard. Coincidenţă sau nu, albumul lui Sinatra purta acelaşi nume cu cel al lui Bennett şi amândouă au avut acelaşi producător: Phil Ramone, câştigător al premiului Grammy.

“Duets II” conţine 17 duete cu mai mulţi artişti consacraţi, precum Aretha Franklin, Norah Jones, Sheryl Crow, Mariah Carey, Natalie Cole şi Faith Hill. Potrivit Billboard, albumul s-a vândut în peste 170.000 de exemplare într-o săptămână.

Celebrul interpret american şi-a început cariera muzicală în urmă cu 60 de ani şi a câştigat de-a lungul timpului 14 premii Grammy, dar nu a ocupat niciodată primul loc în topul vânzărilor de albume din ţara sa.

“Body and Soul” este numele piesei înregistrate cu Winehouse în faimosul studio Abbey Road din Londra şi acest duet a fost printre ultimele înregistrări ale cântăreţei.  Vă invit să-l ascultaţi şi, apoi, „I left my heart in San Francisco”.

Audiţie plăcută!

 Citiţi şi

Gulliver în țara afinităților peiorative

Despre UNTOLD

25-30 octombrie – Sibiu Jazz Festival 2022 Ediția 50

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro