Top adidași pentru ea și pentru el

29 May 2019

Cum își aleg femeile pantofii de sport

Ca femeie tânără, comoditatea la mers ori confortul la statul mult în picioare nu erau printre criteriile hotărâtoare la cumpărarea unei perechi de pantofi, sandale, ghete ori cizme. Mi-am ales mereu încălțările după modă și să arate bine pe picior, să-i dea alură de gazelă, chiar dacă asta însemna nu de puține ori adevărate chinuri și soluția de a le curma era descălțatul fără fasoane chiar pe stradă…  (dacă n-ați trecut vreodată prin așa ceva, facem parte din cluburi diferite :))

Și, ce să vezi, când a  fost să-mi iau pantofi de alergat am procedat la fel. Mi-au plăcut la nebunie unii roșii cu talpă albă, erau un pic cam ficși, dar cum să-mi iau alt model numărul meu sau chiar mai mare, aveam să aflu, dacă mie-mi plăceau cei roșii! Nu vreți să știți ce-am tras, cât de repede au ajuns istorie și eu înapoi la magazin, alți bani, altă distracție. Pentru că, mai ales când vrei să alergi, ai nevoie de cei mai comozi sneakers. Ăștia sunt binecunoscuții “adidași”, cum am apucat să le spunem noi, românii, amuzându-ne apoi pe seama tuturor brandurilor care trebuiau să suporte alăturarea de nume – mi-am luat niște adidași Nike era maximă (la fel au pățit copiatoarele care deveniseră toate xeroxuri).

Pentru a alege o pereche bună de pantofi sport, fetele ar trebui să înceapă să caute review-uri online și topuri. Dacă preferințele lor se află în acel top, foarte bine, dacă nu, poate e cazul să facă o altă alegere.

Eu, de exemplu, fană de-o viață a “adidașilor Nike”, i-am descoperit recent pe cei de la New Balance, cu un N vizibil pe laterală, un amestec echilibrat de tech și fashion, exact pe gustul femeilor. 🙂 Tech e important, pentru că, dintre toate brandurile, New Balance au fost cei care în 2013 au ieșit pe piață cu primii running sneakers fabricați cu ajutorul tehnologiei 3D: un laser scanează caracteristicile individuale ale piciorului și talpa ideală e scoasă la o imprimantă 3D. Ce rezultă cam seamănă a mănușă… Iar pe locul 3, adidașii Adidas. 🙂

Cum își aleg bărbații pantofii sport

Ei caută pe site-uri specializate în colectarea de feedback de la alergători profesioniști de maratoane sau doar de la joggeri înrăiți. Și acolo găsesc topuri după toate criteriile posibile: cei mai stabili,  cei mai ușori,   cei mai “căptușiți”, cei mai buni pentru traseu, cei mai buni pentru alergare urbană etc. Asta fac băieții. Iar Top 3 arată cam așa:

New Balance Minimus Trail Running

Adidas Ultraboost 19

Nike Free Tr Ulta (găsiți pe acest link https://www.fashiondays.ro/g/barbati-nike/incaltaminte  o diversitate de modele la modă.

Ei știu, oricum, mai multe despre alergat și pantofii potriviți. Am găsit și eu pe cineva priceput, poate cel mai priceput. Au rezultat câteva sfaturi pe care, iată, le împărtășesc cu voi ca să nu mai faceți aceleași greșeli ca mine:

 1. Nu cumpărăm adidaşi de alergare după cum arată! Altfel ne întoarcem cam repede la magazin pentru o altă pereche aleasă după cum ne simțim și cum ni se potrivește înainte de a “da” bine pe picior.
 2. Nu cumpărăm pantofi prea mici, nici măcar măsura noastră! La alergare, pantofii prea mici provoacă rapid bășici și, din cauza presiunii pe unghii, acestea se înnegresc și chiar se pot desprinde. Trebuie să ai loc să “cânți la pian cu degetele de la picioare”. Adică să fie cu 1,5 – 2 numere mai mari decât ai avea nevoie în mod normal, dar nici să nu-ți iasă din picioare.
 3. Nu cumpărăm pantofi dimineața! Picioarele încep să se umfle de dimineață și se tot umflă până pe la ora 16. Atunci e maximul. Prin urmare, întotdeauna cumpărăm pantofi seara; dacă te simți comod în ei seara, sigur îți vor veni bine și a doua zi dimineață, la alergare.
 4. Măsoară-ți de fiecare dată piciorul când cumperi! Măsurile nu coincid, deci nu presupune că îți va veni același număr și la altă marcă de încălțăminte.
 5. Ia-ți pantofii vechi de alergare cu tine, cu tot cu șosete, când te duci să cumperi pantofi noi! Poți evalua prin comparație cât de bine te simți în ei.
 6. Cumpără-ți o nouă pereche tot la 480-800 de km! Ține socoteala cu o aplicație ca să știi când să-i înlocuiești pe cei vechi, chiar dacă ei încă arată bine.

Oricum, la cât de fashionable au devenit adidașii, că poți ieși cu ei și ziua, și seara chiar, dacă le pui un bling, ceva, devine clar că merită să investești pentru confortul și frumusețea picioarelor tale în pantofii destinați până acum câtva timp doar sportului. 🙂Citiţi şi

Dacă nu-i nimeni pe străzi, cui îi mai pasă de Porsche-ul tău?

Un simț pe care nu-l au toate femeile

Nici doamnele nu mai sunt ce erau odată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro