Un sărut ce a muțit un curcubeu

DUMITRU-ALEXANDRU FILIMONSe strânseseră pungi deasupra obrajilor lor, adevărate pungulițe cu timp împerecheat îndeaproape, ce plesneau la primul contact cu ochii. Să ne imaginăm o fântână arteziană ce luase un curcubeu captiv și acum îl reînvăța drumul spre libertate. Se rumeneau obrajii cu fiecare plesnitură.

Era un spectacol facial ce dospea trăirea spre spații intime, mai îndeaproape de zonele moi ce intraseră într-o ușoară atrofiere cu fiecare experiență ce le înjumătățea drumul până la celălalt. Credeau în jumătăți și vedeau peste tot perechi cimentate cu atenție chirurgicală. Plesneala spontană din ochi, necalculată conștient, le sporea încrederea că nu doar obrajii lor se împerecheau într-un timp comun. Se cercetau, se cercelau și apoi se vărgau pe planșa unui plan de împlinire comun.

sărut

O foame comună de libertate plesnea pe chipul vieții

De pe obraji picurau emoții în șiroaie articulate prematur de viață. Se citea în ochii lor o foame comună de libertate ce plesnea pe chipul vieții. Pe planșă, un curcubeu învăța să fie liber cu sine, trădat de prea multe culori. Își creiona drumul spre libertate cautându-și o pereche ceva mai articulată. Nu se dezmeticise bine din vis și deja era în drum spre a-și găsi năluca, spre a-și curta idealul.

Se lepădau obrajii lor de un curcubeu captiv, ce, reînvățând libertatea, își căuta pereche și el la rândul lui, ceva mai entuziasmat ca ultima dată când șomase în libertate absolută. Avea oricum obrajii ca temă predilectă pe foile de lucru.

Se răstălmăceau obrajii pe creioneala entuziastă a curcubeului și totul cerea un sărut. Văzând un sărut, curcubeul se făcu mut și din el se plesnea un chip ce stătea drept în fața unui drum fix ce ducea spre libertate și spre pungulițe. Mai lipseau niște gropițe să le facă concurență obrajilor.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ea ar fi trebuit să vadă, să știe, să mă vadă

Viața este un cadou pe care îl despachetăm în fiecare zi

Să ne bucurăm repede, repede

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro