Union Jack văzut de Stella McCartney: albastru, albastru şi iar albastru

26 March 2012

Stella McCartney, designer-ul ales să realizeze uniformele lotului olimpic britanic, a primit un feed-back răsunător după marea lansare ce a avut loc recent. E de bine? Nu chiar, din moment ce multe reacții au fost negative. Criticii se leagă de același lucru: uniformele sunt prea albastre!

În dorința de a îmbina utilul cu latura sa artistică, Stella McCartney a încercat o abordare mai puțin obișnuită (ca să nu spunem mai puțin inspirată) a steagului britanic, așa că, în loc de roșu, alb și albastru, a ieșit ceva albastru cu un strop de alb și destul de mult gri. Unii critici spun că uniformele amintesc mai mult de sigla unei companii locale de asigurări decât de steagul țării.

Și totuși, de ce atât de multă tevatură pentru o uniformă pe care scrie oricum destul de mare “Great Britain”? Pentru că, în încercarea de a-și da frâu liber creativității, Stella McCartney a dat frâu liber și conotațiilor politice. X-ul alb și X-ul roșu din Union Jack reprezintă Scoția și Irlanda, așa că, prin excluderea aproape totală a acestor culori, vă puteți da seama ce a ieșit.

Stella a vrut să “demonteze” elementele steagului și să le recombine în propria viziune artistică. Din păcate, mulți sunt de părere că imaginea drapelului nu a fost doar demontată, ci de-a dreptul distrusă.Citiţi şi

Splendidul brad de la Claridge’s, Londra

Ce DOR poate provoca o simplă fotografie!

Latergram

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro