Vă invit să mă iubești

22 December 2014

Marius AgapeDe la Paula am aflat că într-un trup de femeie se poartă războaie reci între mai multe femei. Mitraliere, tancuri, cuţite de foc, tranşee. Lupte dure. Niciodată ele nu au viziuni comune, nu împărtaşesc aceleaşi opinii. Mereu una dintre ele este nemulţumită de rochie, cealaltă vrea pantofii aia turcoaz pe care i-a văzut lunea trecută într-un raft prăfuit când venea furioasă de la birou. Lungimea tocului şi culoarea au făcut-o să se vadă o doamnă. Stilată şi dorită.

Îşi pun porecle imorale. Lola este amanta dintre ele. Fifi se crede femeia completă, iar ori de câte ori arde piftia, Lola îşi face unghiile. Parcă e un făcut, şi mereu cu roşu aprins.

Iubesc bărbaţi diferiţi, cum se putea altfel. Una vrea un romantic visător, să o plimbe cu barca în larg, să-l privească cum vâsleşte şi să-şi imagineze braţele puternice cum o mângâie nopţi la rând.

– Vai, dragă, ce romantism patetic?! îi spune cealaltă în puţinele momente când își beau cafeaua împreună şi se prefac că sunt prietene.

– Weekend-ul trecut am văzut un bărbat perfect. Ce dacă părea însurat? Arăta impecabil. Emana masculinitate când sorbea whiskey-ul şi nu înceta să mă măsoare toată. De sus până jos. Mă imagina cum îmi ridica rochia, nu mi-o deschidea. Eram sigură ca vroia să mă iubească fără să-mi dau pantofii jos. Părul lui atent tuns şi puţin grizonat îmi transmitea siguranţă şi maturitate. Sacoul vişiniu dintr-o mătase fină îmi demonstra eleganţa lui, pantalonii puţin strâmţi dezvoltau în mintea mea dominarea ce urma.

femeie

– De la el este buchetul ăsta viu colorat de flori de câmp? E superb.

– E de la el, pe naiba! A plecat cu o fufă de vreo douăzeci şi ceva de ani. Mi-am dat repede seama că e un curvar nenorocit. Un bou. Buchetul mi l-a adus colegul de la tehnic. E îndrăgostit de mine de vreo lună, dar na, e foarte emoţionat când ne întâlnim pe hol, şi ştii bine că eu îmi doresc un armăsar pur sânge, nu un biet mânzişor.

Una e blândă, raţională, punctuală, sinceră, ordonată. Are mereu rujul care trebuie la ea, are mereu vasele spălate, nu suportă să adoarmă dacă știe că mai sunt câteva picături de apă neșterse pe gresia din baie. Are un program minuţios aranjat. Doar luni, miercuri şi vineri merge la sală. Poate dacă ar concerta Filarmonica din Viena ar renunţa la ora de bicicletă de vineri, dar cu siguranţă ar recupera cu jumătate de oră de alergare, dimineaţa devreme, în ziua următoare.

Cealaltă adorme adesea machiată, crede că nu s-a inventat machiajul care să-i usuce tenul ei delicat şi frumos. Îi place să stea cu orele prin cafenele şi să povestească cu prietenele ei despre nimicuri. Nu trece niciodată neobservată. Adoră să fie în centrul atenţiei, să o aduleze chiar şi băiatul care îi spală maşina. Mereu zâmbeşte satisfăcută când se uită în oglinda retrovizoare la plecarea de la spălătorie, imaginându-şi cum compară baieţii fundul ei apetisant cu spatele ridicat al maşinii.

La târgul de mirese nici măcar Nelson Mandela nu ar fi putut face pace între ele. Una vroia ca rochia la care a visat de când era prietenă bună cu Barbie să fie gen prinţesă, iar cealaltă se vedea sirenă. Se uita în oglindă și vedea talia ei subţire, pulpa lungă lucrată ani la rândul la orele de balet, sânii ei frumoşi si proeminenţi.

– Oglinda ta distorsionează, dragă??? Altele plătesc bani grei să aibă sânii mei, să nu mai zic de fund şi io sunt naturală toată. Prinţesă sunt oricum. La nuntă voi fi sirenăăă.

Cu toate turbulenţele din capul meu, tocmai fusesem îngenuncheat de o amazoană, și am chemat-o pe Paula la o bere. Să-mi explice ce experimente chimice se petrec cu mintea, trupul şi sufletul când le aşezi nemţeşte într-o singură femeie.

Aveam mare încredere în Paula.

După câteva beri îmi spune: ţie ţi-a trebuit să te faci inginer, de ce nu te-ai făcut cercetător? Iubeşte-le pe toate, nu mai calcula atât!Citiţi şi

De ce ești singură, Iulia?

Cred că sunt pregatită să ies din anonimat și să îmi trec numele la sfârșitul poveștii

O mărturie înduioșătoare despre întâlnirea dintre George Enescu şi Ştefan Luchian, povestită de poetul Tudor Arghezi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Mihaela Suciu / 25 December 2014 11:14

    Inteligent text! cu final neașteptat și chiar și titlul incită. Bravo!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro