Îi place în trei

7 August 2015

Marius AgapeE vară, iubita mea, lasă-ți părul desfăcut, dă-ți doar cu gloss pe buze, ia-ți teniși albi, rochia mov trei-sferturi și ochelarii de soare. De restul se ocupă marea. Și eu.

Te voi lua de mâna și vom zbura.

Vom asculta tango în căști, vom bântui terase colorate noaptea, te voi răcori cu vin rece și te voi hrăni cu mine. Te voi iubi la răsărit și la apus, și când au chef pescărușii să ne acompanieze. Vom pluti precum îndrăgostiții din Les valses de Vienne. Te voi alinta și mângaia. Te voi sărută când ți-e sete, îți voi masa cu miere corpul sărat de la atâta mare. Te voi înconjura cu totul. Vom flirta așa cum o fac dansatorii de salsa, și mai mult decât atât. Vom explora iubirea pe-ndelete, doar așa, să o știm doar noi.

Știi, te-am visat mereu așa cum ești. Cu sânge latin și înfățișare hispanică. Cu părul negru, buze cărnoase și ochi sclipitori. Cu viață în tine precum dansatoarele de flamenco. Cu zâmbetul larg și curat când mă privești. Hotărâtă și fermă când pășești. Delicată și blândă în serile liniștite. Noaptea te transformi într-o pasăre de pradă, vrei totul doar pentru tine, și întelegi asta oferindu-mi totul mie. Smulgi priviri și zâmbete calde pe stradă, iar tu ești mândră. Mă ții de mână puternic, de parcă aș vrea să fug, să nu mă scapi. Ești dulce când te alinți. Te văd cea mai frumoasă din lume când ești obosită, când cu ultimele puteri îmi spui că mă iubești și adormi pe pieptul meu.

11252855_943115255727454_2956262694927067927_n

Am realizat că visele sunt proiecții în timp. Visăm doar ceea ce gândim, ceea ce vrem sau ceea ce nu vrem. Constat asta acum, când te văd și te simt. Acum când, parcă ai coborât din toate gândurile mele pe pamânt și mi te-ai așezat în dreapta.

– Auzi, marea e cam perversă! Nu e așa romantică pe cât se spune.

– Aaa, da?! Acum înteleg de ce-mi spui “asta mică și perversă”?! adică marea e “aia mare și perversă”?

– Păi da. Îi place în trei. Și ei. Și mie. Cu tine.

Așa și tu!

Vreau să mă strângi tare de mână și să-mi spui că mă vrei aici și acum, și că mâine mă vrei, și-n mare, și pe plajă la noapte, și dimineața târziu, cu lapte și cafea mă vrei. Cu tot soarele din lume, și cu nisip pe piele și gust de sare. Mai vreau să-mi promiți și că o să ne întoarcem pe insula iubirii noastre și cu ea, fetița noastră, să-i arătăm și ei ce înseamnă iubirea. Sinceritate și atât. Vreau să înțeleagă din prima că oamenii sunt capabili de absolut tot, că toate minunile lumii au luat naștere plecând de la iubire și dor de mare. Și mai e ceva. Sunt născut la sfârșitul verii, atunci când marea se transformă. Abia atunci devine romantică cu adevărat. Îi place și ei dorul. Să știi!

Și încă ceva. M-a sunat aseară să-mi zică că e pregătită și ne așteaptă. Vrea să o iubim. Ca nimeni alții.Citiţi şi

La 49 credeam încă că viaţa se termină când faci 50. Greşit!

Cum să (mai) alegem ca să ne fie bine?

De ce avem nevoie să trăim mai mult și bine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro