Vino la cinema în parc!

30 August 2013

“Între 30 august și 4 septembrie 2013, vă invităm în fiecare seară de la 21:15 la CINEMA ÎN PARC. Intrarea este liberă.” O invitație tentantă oricum, dar care devine de nerefuzat când afli care sunt cele șase filme pregătite de organizatorii* acestui eveniment cultural din parcul Crângași. 

În prima seară, va rula Viața lui Pi / Life of Pi, în regia lui Ang Lee, un film fantastic de aventură, câştigător a patru premii Oscar în 2013 şi declarat Filmul Anului 2013 în SUA. Programul continuă cu cel mai vizionat film românesc al anului 2012, Despre Oameni și Melci, semnat de Tudor Giurgiu, o comedie-dramă premiată la Festivalul de Film din Varșovia, Festivalul Internațional de Film de la Valladolid şi deţinător al Trofeul Palic Tower de la Festivalul Internaţional de Film Palic din Serbia.

Lista proiecţiilor conține şi două premiere româneşti ale anului 2013 : Funeralii Fericite, cu Horaţiu Mălăele atât ca regizor, cât şi ca protagonist în rolul lui Lionel, un român reîntors din Franţa, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Aflat la cea de-a doua colaborare cu scenaristul Adrian Lustig, după filmul Nuntă mută, Horaţiu Mălăele joacă în Funeralii fericite alături de actori de renume precum: Mihai Gruia Sandu, Igor Caras-Romanov, Alexandru Bindea, Dorina Lazăr, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia. De asemenea, o altă premieră este co-producţia româno-germană Condamnat la viaţă, regizată de Bogdan Dreyer, despre un sat din Transilvania la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, avându-i în rolurile principale pe Gérard Depardieu şi Harvey Keitel. Ar mai fi Şi caii sunt verzi pe pereţi, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu, o comedie-dramă despre iluzia îmbogăţirii,  și Zborul/ Flight (2012), o producţie americană regizată de Robert Zemeckis, nominalizată la două premii Oscar, cu Denzel Washington în rolul principal.

Program

Vineri, 30 august, ora 21:15 – Viata lui Pi (r. Ang Lee, 127’, aventură,2012)

Sâmbătă, 31 august, ora 21:15 – Despre Oameni şi Melci (r. Tudor Giugiu, 93’, comedie, 2012)

Duminică, 1 septembrie, ora 21:15 – Funeralii Fericite (r. Horaţiu Mălăele, 111’, comedie-dramă, 2013)

Luni, 2 septembrie, ora 21:15 – Zborul / Flight (r. Robert Zemeckis, 134’, dramă, 2012)

Marți, 3 septembrie, ora 21:15 – Şi caii sunt verzi pe pereţi (r. Dan Chişu, 104’, comedie-dramă, 2013)

Miercuri, 4 septembrie, ora 21:15 – Condamnat la viaţă (r. Bogdan Dreyer, 90′, comedie-dramă, 2013)

Să ne rugăm să nu plouă! 🙂

 *TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 şi susţinut de AFCN.Citiţi şi

„Nici cu tine, nici fără tine” – La Femme d’à côté

Iluzii pierdute – din 8 iulie în cinematografe

Pimul festival internațional de film de comedie din România

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro