„Domnia” lui Alain Ducasse, sărbătorită regeşte

20 November 2012

Aşa cum călătorului îi şade bine cu drumul, la fel şi maestrului bucătar îi şade bine cu petrecerile high-class. Trebuie să fi fost ca-n paradisul simţurilor sâmbăta trecută la Monaco, acolo unde chef Alain Ducasse a aniversat 25 de ani de când conduce restaurantul de trei stele Michelin – Ludovic al XV-lea.

A durat aproape 3 ani de la inaugurarea din 1987 ca restaurantul din incinta Hotel de Paris să ajungă primul deţinător al trei stele Michelin găzduit de un hotel. Despre local, unul dintre cele aproape 20 deschise de chef în lumea întreagă, s-au spus multe cuvinte de laudă, dar s-au adus şi critici pentru stilul preţios al decoraţiunilor în stilul Palatului Versailles. Despre talentul lui chef Ducasse într-ale gătitului însă, jos pălăria! Probabil tocmai de aceea, la evenimentul organizat sâmbătă în cinstea sa au venit nu doar prinţul Albert, soţia acestuia şi prinţesa Caroline, ci şi maeştri bucătari din toată lumea, chiar şi dintre aceia care îi sunt rivali. Japonia, Marea Britanie, India, Statele Unite şi mai ales Franţa au fost printre cele 27 de ţări aduse împreună prin intermediul a mai bine de 240 de ambasadori culinari. Printre aceştia s-au numărat René Redzepi, chef al unuia dintre cele mai bine cotate restaurante din lume, Noma, situat în Copenhaga, dar şi Hemant Oberoi de la Palatul Taj Mahal din Mumbai sau Clare Smyth, bucătar-şef la restaurantul lui Gordon Ramsay din Londra.

Sloganul lui chef Ducasse, renumit pentru stilul său desăvârşit de a prepara cele mai sofisticate mâncăruri, este mai mult decât sugestiv: „simplu, sănătos şi bun”. Meniul creat pentru cei prezenţi a fost întocmai. S-a mizat pe arome mediteraneene, pe şapte feluri preparate cu ingrediente de-ale locului, dar şi pe surprize puse la cale de bucătari din Beijing. Totul stropit nu din belşug, cât cu rafinament, cu vinuri şi şampanii păstrate mai ceva ca o comoară, de la un Dom Pérignon din 1993 până la un Château d’Yquem din 1988. Simplu, sănătos și bun, deci. Noi am mai adăuga și scump :).Citiţi şi

Invitație la scofeturi – „Goût de France”, a patra ediție

A murit Paul Bocuse, tatăl gastronomiei franceze moderne

21 martie – ziua mondială a gustului francez

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro