21 martie – ziua mondială a gustului francez

Catchy

16 March 2017

Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați, chef Alain Ducasse a avut în 2015 ideea organizării unui eveniment gastronomic mondial – „Goût de France/Good France”. Și iată că pe 21 martie, la a treia ediție, 2000 de chefi din 150 de țări de pe cinci continente vor aduce un omagiu excelenței bucătăriei franceze prin cele 2000 de meniuri create special.

image003

Meniurile de pe 21 martie, cu stele Michelin sau mai modeste, vor conține o băutură aperitiv, un antreu, unul sau două feluri de mâncare, o selecție de brânzeturi, vinuri și șampanie franțuzească. Fiecare meniu, oferit la prețul corect, trebuie să fie dovada unei bucătării care utilizează mai puțină grăsime, zahăr și sare, atentă rigorile unei mese bune și cu mediul, și care oferă legumelor și cerealele un loc de cinste.

alain ducasse

Alain Ducasse

Succesul uriaș din străinătate se datorează participării bucătarilor care și-au făcut ucenicia în Franța. (80% din cei 2000 de înscriși sunt străini). În cosmopolitul New York nu e greu să exporți gustul francez, dar în China? Ei, bine, 70 de bucătari chinezi vor oferi pe 21 martie un meniu francez clienților lor. În Brazilia, 104, în Polonia, 163, până și în Etiopia s-au înscris șapte bucătari. În România, vor participa cinci restaurante, patru din București (fostul mic Paris): Barbizon Steak House (chef Ștefan Popescu), Gargantua d’Oro (chef Cesar Alonso Velasquez Baez), Le Bistrot Français (chef Sorin Miftode), Naan Food & Drink Studio (chef Marian Piersinaru și chef Gabriel Ilie) și Sabres din Timișoara (chef Daian Popescu și chef Iuliu Ciornei).

Goût de France
“Goût de France” își va îndeplini și anul acesta menirea: va aduna oamenii în jurul mesei. Vor bea, vor vorbi și se vor bucura de una dintre cele mai sofisticate experiențe gourmet. Asta se va întâmpla pe 21 martie în 2000 de retaurante în toată lumea! Decât să salivăm pe tastatură, mai bine să fim parte a acestei sărbători a bunului gust francez și să ne facem o rezervare la puținele restaurante care au intrat în acest splendid lanț al savoir faire-ului și al bucuriei de a trăi. 🙂Citiţi şi

În găleată

Ghid de supravieţuire în Paris

The Bucket List

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,028 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro