10 semne că trebuie să devină rapid un fost

30 January 2020

Cu lista de mai jos am intenționat să venim în sprijinul doamnelor, dar știm foarte bine că poate fi scrisă o listă ajutătoare și pentru domni. Invităm acum și aici un bărbat curajos să ne scrie cum își dă seama că ea e cam… proastă, ce să ne mai dăm pe după cireș. Folosim atât de des acest cuvânt, pe drept sau pe nedrept, încât e nevoie să facem un pic de ordine.

 1. Un prost e foarte suspicios. Un prost bănuiește că e prost și o să se teamă că singura ta grijă este să-l „faci” pe el: să-l înșeli, să-i cheltuiești banii … un prost se teme să nu fie fraierit. O să te întrebe ce-ai  făcut cu banii, când tu ai plătit întreținerea, o să te întrebe unde ai întârziat, când tu ai stat la coadă să plătești facturile și o să îți zâmbească cu subînțeles că „știe el mai bine”, când tu îi răspunzi sincer.
 2. Un prost este zgârcit în iubire. El o să cântărească câtă iubire primește, ca să știe câtă să dea. Nici un gram mai mult. El se teme că ea o să-și ia nasul la purtare de la un „Te iubesc” în plus.
 3. Un prost este misogin. El nu suportă ideea că o femeie este mai deșteaptă și o va ridiculiza de fiecare dată când are ocazia. Varianta oficială este că o susține și o respectă, însă, între patru ochi, o să câștige discuțiile în contradictoriu cu fraza: „Hai, lasă-mă, specialista lu’ pește!”
 4. Un prost o va taxa cu apelativul de „încrezută” de fiecare dată când ea îi arată că știe mai mult ca el. Și nu va accepta în ruptul capului recomandări vestimentare. “Cine ești tu să-mi spui ce incaltaminte de barbati și ce pantaloni de barbati să port?”
 5. Reproșurile și critica constituie activitățile de bază ale unui prost. El nu știe să felicite, nu știe să laude. Aprecierea celorlalți îi amplifică sentimentele de inferioritate. Deci, mai bine nu. În schimb, pentru el e mult mai ușor să sublinieze unde și cum au greșit alții. Așa poate și el să se simtă superior.
 6. Un prost nu poate fi contrazis. El nu va accepta niciodată că nu are dreptate sau că experiența lui de viață este limitată. Cu el nu poți avea o dezbatere normală, deoarece el ține să-ți demonstreze că el știe mai bine. În lipsa argumentelor, vociferează și-și obosește partenerul de discuție, până când acesta va ceda. Prin această metodă își demonstrează sieși că este inteligent.
 7. Un prost e macho. Întotdeauna.
 8. Un prost e violent. Dacă nu îi dai dreptate, o să te înjure, o să te amenințe cu bătaia (sau chiar cu moartea). Dacă continui să îl contrazici, o să treacă la fapte, pentru ca, după aceea, să te acuze că e vina ta că îl provoci, că nu-ți ții gura. La sfârșit, o să-ți spună că te iubește, chiar dacă te-a făcut în toate felurile și te-a altoit.
 9. Un prost e rasist. El îi atacă pe alții pentru aspecte legate de aparența fizică (culoarea pielii, înălțimea, greutatea etc).
 10. Pentru un prost, o relație e o investiție. Ea trebuie să producă profit și, pentru a se asigura că e profitabilă,  prostul va ține socoteala investițiilor sale (financiare și sentimentale) pentru a le pune pe tapet la nevoie. Ce e sigur, atunci când închei relația cu un prost, el îți va cere înapoi cadourile pe care ți le-a făcut.

 

Pentru toate acestea și pentru multe altele (lista e deschisă! :)), dacă ești mai deșteaptă decât el, un prost e musai să devină rapid un fost! 🙂Citiţi şi

Dar dacă este mai mic de înălțime? Dar dacă este divorțat? Dacă e urât, sau prost, sau faianțar?

Cel mai rău început de an

Vreau doar să înțeleg de ce ai ales să fii singur

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro