9 din 10 bărbați “bine” de pe Tinder, 35+… nu-s vaccinați!

24 October 2021

Studiu personal: 9 din 10 bărbați “bine” de pe Tinder, 35+… nu-s vaccinați!

Cum n-am blog, scriu aici rezultatele unui “studiu” pe care l-am făcut, fără intenție [din curiozitate, după al 4-lea nevaccinat identificat cu păreri “sănătoase”], în rândul bărbaților care-s în căutare de femei/relații/ONS/FWB etc. pe Tinder.

Ei, bine, am întrebat 10 bărbați [români fericiți cu starea lor], pe care i-aș fi văzut la o cafea [deci, care păreau ok], dacă sunt vaccinați… și am primit cele mai ciudate răspunsuri. Da’ ciudate! Eu, ca om de marketing, care se întreabă de ce campania de vaccinare n-a fost gândită targetat, duc concluziile mele mai departe și cred că, dintre nevaccinați, majoritatea sunt… bărbați. Nu de alta, dar femeile mai au scuze: își protejează persoanele dragi [copii, părinți etc], sunt la serviciu și-apoi familie/copii plus activități casnice, stau în umbra bărbaților lor și nu au păreri proprii, nu au timp să se informeze suficient…

Și-atunci mă întreb de ce n-au fost căutați niște vectori de imagine care să explice targetat, în comunitățile lor, de ce-ar fi necesar/util să se vaccineze oamenii… demontând cu argumente teoriile conspiraționiste. Iar de aici mi se naște întrebarea: cine sunt și ce fac de fapt influencerii?!?

So, de la A la J, iată ce explicații am primit:

 1. A era nevaccinat și știa că n-are voie să iasă din casă după ora 20:00. Oricum nu ieșea deloc! Soluția lui: pentru a nu lua boala, stă închis în casă și interacționează cu femeile doar pe chat. Are un vecin care de un an îi face cumpărăturile și i le lasă la ușă. Nu știu din ce trăiește, pentru că nu mai are job [iar internetul i-l plătește maică-sa… că e pe numele ei abonamentu’], așa că, la 40 ani crede că va ieși sănătos din pandemie pentru că nu interacționează fizic cu nimeni. Online… nu se ia!
 2. Nevaccinatu’ B zicea că în București sunt toate instituțiile de forță ale României și peste tot sunt nevaccinați. Pe el nu-l obligă angajatoru’, iar dacă o să se întâmplă, se gândește să-și dea demisia. N-are soluție de backup și crede că în România nu se dau legi ca-n Italia “că ies oamenii în stradă”. Lucrează în HR și merge zilnic la job. Ca să nu ia virusul, a început să meargă pe jos câte 12 km zilnic, pentru că așa nu mai are nevoie de sală, unde nu poate să intre că n-are vaccinu’ făcut…
 3. C făcuse Covid și credea că nu-l mai atinge Delta, deși nu făcuse vreun test anticorpi covid. Și mama lui a făcut și dacă n-a murit înseamnă că totul e doar propagandă. Că bătrâna are și alte boli, și-a rezolvat boala cu aspirină, acasă. Este IT-ist și oricum lucrează remote, deci nu-l afectează nicicum. Nu poartă mască și crede că vor fi încălcate drepturile omului dacă i se va interzice accesu’ în supermarket. Se credea un rebel, care deține adevărul absolut.
 4. D a fost șocant… mi-a zis c-a văzut cu ochii lui [nu pe Facebook] cum la 8 grade se stropește pe afară [de la primărie] cu “ceva” [și clar nu pentru insecte, c-ar fi inutil pe vremea asta!!!], care să intensifice virusul pe străzi, pentru că nu se ia covidu’ de la om la om. E bullshit dacă spune cineva că se transmite așa la oameni. Doar pe suprafețe “stropite” și… afară. În casă, e safe. Și dacă merge la una, se uită atent în jur să vadă dacă are gel dezinfectant, că așa se dă boală, prin “lichidele astea”, care nu existau înainte.
 5. E. era singurul vaccinat din cei 10 și n-a făcut-o din convingere că ajută, ci pentru a putea ieși să se vadă cu tipele la cafenea. Altfel, cum? În plus nu-și face griji, că e “sănătos tun” și se simte “mai bine că niciodată”. Faptu’ că e în forță, tot i-a adus întrebări asupra efectelor vaccinului, care sigur e pentru “altceva”. În cazul lui, clar… au fost alte efecte [sexuale, cred].
 6. F a zis că nu există nici virus și nici boală, pentru că pandemia este o uneltire a guvernelor ca să scape de oamenii care nu plătesc taxe, sunt săraci și nu au tv sau internet, ca să aibă și acces la informații. E pentru mase… Mi-a dat exemple din alte țări unde nu interferează politicu’ și n-au cazuri. Doar extremele unor state care nu comunica corect situația reală. Pune totul pe seama politicului și că e o presiune economică indusă, care să închidă firmele mici. Și el a fost nevoit să-și închidă firma… niște nenorociți masonii ăștia! E clar… interesele oamenilor cu bani, ca să-i sărăcească pe ceilalți.
 7. G a fost extrem de coerent și mi-a explicat că n-a apucat să-și facă un set complet de analize, astfel încât să știe dacă vaccinul nu-i declanșează ceva sau să agraveze ceva (poate boala celiaca pe care o are). Crede c-a făcut deja covid la începutul pandemiei. Mi s-a părut că e singurul coerent în argumentare. Și a avut un “discurs” real, bazat pe cazuri și situații reale. Mi-a plăcut
 8. H n-a zis că e nevaccinat, ci doar îmi spunea că sunt proaste femeile care vor să se întâlnească doar cu vaccinați booster… deci de ce să te înțepi de 3 ori pentru niște proaste și m-a întrebat direct dacă am astfel de preferințe idioate. Și-n plus, Dzeu n-a făcut vaccinu’, ci oamenii… I-am zis că-s vaccinată și am făcut delta, așa că mi-a dat repede unmatch Cu voia sau la porunca Domnului!
 9. I nu se va vaccina niciodată, decât pe mulți bani, pentru că el consideră că nu e studiat suficient de mult vaccinu’, astfel încât să fie sigur pentru omenire, iar vaccinații vor avea în curând reacții adverse și se vor îmbolnăvi de altele. Ca să prospere companiile farmaceutice. A citit toate studiile și urmărește explicații pe Youtube de la specialiști care au fost reduși la tăcere pentru că subliniau faptul că “prin vaccin, se fac studii pe oameni”. Se raportează global, nu la România. Știe el ce e în spatele a tot ce se întâmplă cu epurarea asta în masă…
 10. J poartă masca și e suficient. Deja e mult că acceptă regula asta. El e un răzvrătit… Se dezinfectează continuu, are preș cu clor la ușă, iar femeile care îi trec pragu’ trebuie să se spele regulat pe mâine. De mâinile lui n-a zis nimic. Ca să poată ieși din casă, i-a trimis un prieten certificatul verde, pe care îl folosește [că oricum n-au voie să-i ceară buetinu’]. Face un test rapid pe săptămână și e suficient. N-are bani de vacanțe în străinătate, așa că nu-și face griji. Iese din casă fără probleme, că doar are certificatu’ lu’ prietenu’.

Așadar, câte capete, atâtea păreri. Concluzia? O trageți singuri/singure. Sau… continuați voi alfabetul.

Apropo, voi, astea singure, vaccinate sau nevaccinate, ce părere aveți?

Guest post by Mirela Secan

Citiți și Ajunsesem să vorbesc cu cinci deodată

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Studiu: Virozele respiratorii durează între 10 și 14 zile în acest sezon. Care sunt cele mai simple metode de prevenție

Totul e doar un joc

Tinder – studii de cazuri

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ionela / 25 October 2021 21:00

  Daca mai vrei Tinder, te duci in strainatate :))

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro