Ai bani puțini și nevoie de medic? Vino la noi!

28 May 2015

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria a inaugurat pe 27 mai a doua clinică, în centrul Capitalei. Policlinica este destinată celor care nu au venituri sau au venituri mici, de până la 500 de lei lunar pe membru de familie. Inaugurarea clinicii a fost posibilă datorită investiției de 900.000 euro, cea mai mare parte a banilor, aproximativ 70%, provenind din fundraising și contribuția pacienților plătitori, cu venituri mici.

”De 5 ani oferim servicii medicale de calitate, în mod necondiționat, și șansa la o viață decentă celor care au cea mai mare nevoie, sub crezul că actul medical este o formă de a-ți iubi semenii. În București sunt aproape 200.000 de angajați cu salariu minim pe economie și alți 38.000 de angajați, cu același nivel de salarizare, în localitățile din județul Ilfov. De asemenea, Capitala găzduiește peste 450.000 de pensionari, din care estimăm că jumătate se încadrează în profilul beneficiarilor noștri”, declară Andreea Tudose, directorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Clinica dispune de 10 cabinete medicale și de un personal de până la 40 de medici cu program limitat de lucru, care vor furniza peste 170 de consultații pe zi pentru pacienți. Cea de-a doua Policlinică Socială a Fundației dispune de un spațiu de 450 de metri pătrați, de două ori mai mare decât prima Policlinică Socială, și le pune la dispoziție pacienților o gamă largă de servicii medicale, precum: medicină generală, mamograf, radiologie (pulmonară, dentară), kinetoterapie, radiografie panoramică, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL și ortopedie: ”Am făcut acest proiect nou cu gândul la cei pe care poți să îi ajuți prin ceea ce știi să faci, mai ales pe acei oameni buni și sinceri, care au ajuns în situații dificile. Încercăm să le menținem nu numai sănătatea, ci și demnitatea, să plece cu capul sus, cu o încurajare de a vedea lucruri pozitive în cei din jur”, declară Dr. Wargha Enayati, Președintele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Funda__ia Policlinici Sociale Regina Maria

Costurile lunare pentru operarea celor două policlinici deschise până în prezent de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria sunt estimate la 20.000 de euro.

Deschiderea clinicii a fost posibilă datorită, în special, donațiilor provenind de la suporteri și donatori individuali, dar și membrilor fondatori: Fundația Vodafone România, Groupama Asigurări, Porsche România și Porsche Finance Group România, Wipro Business Process Services.

O altă parte din fondurile necesare funcționării noii Policlinici Sociale va fi furnizată de Ceainăria Sheida din incinta clădirii, iar unii dintre angajații ceainăriei vor beneficia de servicii din partea clinicii.

La evenimentul de deschidere au fost prezenți Vice-Ambasadorul Marii Britanii – Adam Sambrook, Prințesa Marina Sturdza, Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Consilierul Prezidențial Sergiu Nistor și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.Citiţi şi

Atât le duce capul!

La 49 credeam încă că viaţa se termină când faci 50. Greşit!

Inteligența corporală și prosperitatea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro